Pure romantiek in het atelier van Jits Bakker

In het atelier van Jits Bakker worden we direct getroffen door dit kleurrijke portret dat zoon Tibo van zijn vader Jits Bakker maakte

Afgelopen zaterdag namen we een kijkje in het atelier van Jits Bakker in het kader van Open Monumentendag De Bilt. We werden verrast en raakten verrukt! Wat een heerlijke plek om te zijn! Wat een romantiek! Kleur, beweging, en levenslust spatten je tegemoet!

Liefde en tederheid

Maar op deze plek ervaar je ook heel veel liefde en tederheid. Bijvoorbeeld in sommige beelden van hard graniet of marmer, maar zo zacht en glad gepolijst dat je ze wilt strelen. En in de verhalen die de aanwezige vrienden en familie van Jits Bakker over hem vertellen.

Waar je ook kijkt, overal zijn hoekjes en plekjes, overgroeid met bloemen, brokken verweerd hout, spinnenwebben, grote en kleine beelden, kunstwerken van glas, stukken steen. Het lijkt allemaal kris kras door elkaar te staan, maar tezamen vormen ze een paradijselijke en romantische plek.

Wilma van der Veen vertelt over dit door Jits Bakker gemaakte schilderij van zijn zoon Tibo

Heerlijk struinen en ontdekken in de tuin

Prachtig beeld op een bloemrijke plek in de tuin bij het atelier

Een sfeervol deel van het atelier

Een gezellige hoek in het atelier waar Jits en zijn familie en vrienden samen rond de haard hebben gezeten

Nog zo’n romantisch hoekje met op de achtergrond de Kooi

Atelier De Kooi, Jits Bakker

Bezoekers worden rondgeleid door familie, vrienden en vriendinnen van Jits en krijgen mooie verhalen te horen, hier van Ignace de Jong

In alle hoeken en gaten een romantisch samenspel van beelden, natuur en gebruiksvoorwerpen

Tibo van de Zand, zoon van Jits Bakker, in gesprek met een bezoeker

In het atelier van Jits Bakker

Bep, een oude vriendin van Jits, heet de bezoekers welkom en voorziet iedereen van heerlijke koffie en koekjes

Bekijk onze eerdere fotoreportages van de beeldentuin met beelden van Jits Bakker op landgoed Beerschoten onder de volgende links:

Beelden van Jits Bakker

Landgoed Beerschoten en Jits Bakker 

Jits forever

Wandelen op Beerschoten

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht