Nieuwe expositie in Ruimte voor Kunst

Esther van Keulen vertelt enthousiast over haar werk en dat van Ellen van der Wal dat nu in Ruimte voor Kunst te zien is

Van 22 augustus t/m 7 oktober exposeren Esther van Keulen (keramiek) en Ellen van der Wal (schilderijen) bij galerie Ruimte voor Kunst in De Bilt.

Het werk versterkt elkaar

Esther van Keulen

Vanuit haar atelier in Bilthoven maakt Esther van Keulen handgevormde schalen, vazen en objecten geïnspireerd door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Haar keramiek valt op door de organische vormgeving, het subtiele kleurgebruik en de eigenheid van de glazuren.

Esther: ”Een gevonden schelp kan mij inspireren tot het maken van een schaal. Ik werk intuïtief, de vorm ontstaat onder mijn handen. Vorm is belangrijk voor me, maar op de huidafwerking/deklaag ligt mijn focus. Glazuur is eigenlijk het onderwerp van mijn werk geworden. Mijn glazuren ontwikkel ik bijna allemaal zelf. In de kennis die dat vraagt zit voor mij ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk voor mij maakt”.

Ellen van der Wal

Verbinding is het hoofdthema in het werk van Ellen van der Wal. Ellen: “Ik begin met het opzetten van lagen op mijn doek en van daaruit maak ik een plan voor de afwerking van het schilderij. Ik laat mij inspireren door de verbinding tussen mensen en hun omgeving. Die is naar mijn overtuiging afhankelijk van de mate waarin wij ons open durven stellen voor anderen en al het inspirerende om ons heen. De verf, het paletmes en intuïtie bepalen richting en uitkomst. Het schilderij schildert zichzelf “

Het werk versterkt elkaar

De keramische objecten van Esther verrassen met prachtige effecten in het glazuur en vormen een bijzondere match met de sprekende lagen in het werk van Ellen. Het werk versterkt elkaar en maakt nieuwsgierig.

Expositie

Deze inspirerende duo expositie is te zien bij Ruimte voor Kunst aan de Dorpsstraat 42 in De Bilt. Open op woensdag t/m vrijdag van 11-18 uur, zaterdag van 11-17 uur en zondag van 13-17 uur. Ook voor een heerlijke cappuccino en kopje thee kunt u hier terecht.

www.ruimtevoorkunst.nl of Facebook RuimteVoorKunstDeBilt

Ruimte voor Kunst

Het schilderij schildert zichzelf…

Esther van Keulen en Ellen van der Wal

Nieuwe expositie in Ruimte voor Kunst

Esther van Keulen en Ellen van der Wal exposeren in Ruimte voor Kunst

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht