Vrijwilliger in Beeld Niels Peuchen – Stichting Eet Mee!

MENS De Bilt Niels Peuchen Eet Mee

Vrijwilliger Niels Peuchen zet zich in voor Stichting Eet Mee!

In het kader van de serie “Vrijwilliger in beeld” gingen we in gesprek met Niels Peuchen. Niels zet zich twee dagen per week in als vrijwilliger bij Eet Mee!

Eet Mee!

De Stichting Eet Mee! organiseert verrassende ontmoetingen aan de eettafel. Dat kunnen ontmoetingen zijn tussen allerlei verschillende mensen, van vluchteling tot gewortelde inwoner en van student tot senior.

Niels houdt zich vooral bezig met vluchtelingen en zoekt hen op. “Twee keer per week ben ik op pad”, vervolgt hij. “Ik bezoek dan taalcursussen en maak contact met vluchtelingen en wijs hen op de mogelijkheid om samen met plaatsgenoten te eten. Als ze dat willen, zoeken wij een passend eetadres voor hen.”

Niels heeft begin dit jaar zijn Master Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht afgerond. “Na zeven jaar studeren – eerst de Hoge School, toen een pre-master en daarna een master – vond ik het tijd om een jaar voor mijzelf. Naast mijn job als freelancer bij Loonwijzer, wilde ik mij verdienstelijk maken als vrijwilliger”, vertelt Niels. “In een van mijn stages heb ik mij beziggehouden met vluchtelingen. Dit werk boeide mij enorm en in dit jaar wilde ik in deze richting verder gaan. Uiteindelijk ben ik bij de Stichting Eet Mee! terecht gekomen, waar ik mij bezighoud met het matchen van vluchtelingen en eetadressen.”

Laagdrempelig

“In mijn werk probeer ik het allemaal zo laagdrempelig mogelijk te maken”, vervolgt Niels. “Het is in eerste instanties een flinke stap voor vluchtelingen om samen te gaan eten bij ‘zomaar’ een eetadres. Wat krijgen we te eten? Houden ze rekening met onze eetgewoonten? Om zo maar een paar vragen te noemen. Uiteindelijk gaat het om de ontmoeting met het eten als middel.”

Crowdfunding

Naast het matchen houdt Niels zich ook bezig met de op handen zijnde Eet Mee! crowdfunding campagne die in oktober dit jaar start. “Een geheel nieuwe ervaring”, vertelt hij. “Ik heb zoiets nog nooit gedaan en vind het heel interessant om hier aan mee te werken. Zelf ga ik bijvoorbeeld 135 km fietsen en probeer daarmee zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Klinkt misschien gek, maar ik kan pas sinds een jaar fietsen en voor mij is dit een echte uitdaging!”

Zin om vrijwilligerswerk te doen?

Doe dan op zaterdag 13 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur mee aan de Vrijwilligersbanenroute van MENS De Bilt. Er is dan tevens een vrijwilligersbanenmarkt in Het Lichtruim. Meer informatie hierover en over de deelnemers is te vinden op www.mensdebilt.nl en klik op de blauwe knop Vrijwilligersbanenroute.

Vrijwilliger in Beeld Niels Peuchen – Stichting Eet Mee!

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht