Vrijwilliger in Beeld Toon Hesp van Kinderboerderij De Schaapskooi

MENS De Bilt Toon Hesp Bduurtboerderij De Schaapskooi

Vrijwilliger Toon Hesp te midden van de beheerder en de cliënten van Reinaerde. Deze geit wilde overigens wel heel graag op de kiek en liep iedereen welhaast omver!

In het kader van de serie “Vrijwilliger in beeld” gingen we in gesprek met Toon Hesp. Toon zet zich elke week een paar uur in als vrijwilliger bij Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven.

Groente en fruit

Net terug van zijn wekelijkse wandeling met twee Reinaerde cliënten. “Wij halen elke week groente en fruit op bij EKO Plaza in Bilthoven op de Julianalaan”, vertelt Toon. “Groente en fruit dat niet meer geschikt is voor menselijke consumptie wordt voor ons bewaard om aan de dieren te geven”. “Als we terug komen zoeken we de groente en het fruit uit. Wat echt niet meer kan, gaat gelijk de groenbak in en de rest wordt in de daaropvolgende dag(en) aan de diverse dieren gegeven”. Toon is dan herkenbaar aan het knalroze boodschappenkarretje wat het drietal met zich mee voert.

Ontzettend leuk!

“Toen ik in 2013 met pensioen ging, wilde ik vrijwilligerswerk gaan doen”, vervolgt Toon. “Ik ben gaan kijken op de site van de Vrijwilligersbank, zoals het toen heette. De Schaapskooi zocht iemand voor de weekenddienst – eens in de zes weken – die de dieren voedert en ze een beetje in de gaten houdt. Met mijn achtergrond als laborant van Universiteit Utrecht Diergeneeskunde, sprak het werken met de dieren me wel aan. Al (vrij) snel vroeg men of ik een keer per week met twee cliënten op pad wilde gaan om eten voor de dieren te halen. Dat doe ik nu ook en dat maakt het eigenlijk compleet. Want uiteindelijk vind ik het heel erg leuk om met mensen te werken met een verstandelijke beperking, zo blijkt. Dit geeft me heel veel voldoening en is écht ontzettend leuk!”

Deskundig

De Schaapskooi is blij met Toon. “Het is voor ons heel fijn dat Toon op het gebied van dierverzorging heel veel ervaring heeft”, vertelt Dos Schaafsma, beheerder op de Kinderboerderij, die even aanschoof. “Toon is er elke week en adviseert ons bovendien op het gebied van de dieren en hun welzijn. Daarnaast zie ik hoeveel plezier hij heeft om met onze cliënten te werken en heeft bij hen een plekje in hun hart gekregen”.

Kom van de bank af

Toon geeft ons aan het eind van het gesprek nog even iets mee: “Als je tijd beschikbaar hebt, ga dan aan het werk als vrijwilliger en kom van de bank af. Met z’n allen kunnen we heel wat betekenen, ook al doe je maar iets voor een paar uurtjes, elke week of om de week. Wat dit betreft roep ik een ieder op: ga kijken wat je kan betekenen als vrijwilliger. Het geeft je ook heel veel!”

Doe mee!

Ook zin om vrijwilligerswerk te doen? Doe dan op zaterdag 13 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur mee aan de Vrijwilligersbanenroute van MENS De Bilt. Er is dan tevens een vrijwilligersbanenmarkt in Het Lichtruim. Meer informatie hierover en over de deelnemers is te vinden op www.mensdebilt.nl.

Vrijwilliger in Beeld Toon Hesp van Kinderboerderij De Schaapskooi

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht