Soroptimistclub taxatiemiddag brengt ruim 2800 euro op

Sorptimistclub De Bilt Bilthoven Taxatiemiddag AFRIpads

De taxateurs – hier is Joep Haffmans aan het werk – nemen hun taak meer dan serieus om het kaf van het koren te scheiden en de waarde te bepalen

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven organiseerde gisteren een taxatiemiddag in de Theresiaschool Bilthoven. Drie gecertificeerde registertaxateurs taxeerden de eigendommen van de bezoekers. Van alles kwam deze dag voorbij. Klokken, zilver, schilderijen, meubels, glas en porselein; een bonte stoet van antiek, via kunst tot brocante. Alles voor het goede doel!

AFRIpads

De opbrengst van de middag, € 2.800,-, dat bovendien door Wilde Ganzen met € 1.400 wordt verhoogd (!), komt geheel ten goede aan AFRIpads Foundation voor schoolmeisjes in Malawi. 840 meisjes kunnen hierdoor een jaar naar school. Meer informatie over AFRIpads is hier te vinden.

Bijzonderheden

Zoals gezegd kwam er van alles onder de ogen van de taxateurs. “Je hoopt natuurlijk altijd op die onontdekte Rembrandt”, vertelt Joke van de Soroptimistclub. “Helaas zat die er niet bij. Wel een ovaal meisjesportret waarvan de taxateurs iets bijzonders verwachten, maar dit moet nog blijken na verder onderzoek. Een ander schilderij was gemaakt door J.J.C. Spohler met een oud landschap, kreeg een waarde mee van € 6.000,-. Ook een bijzondere koraalketting passeerde en werd geschat op € 600,-. Als laatste bijzonderheid een glasobject van Sybren Valkema met een waarde van rond de € 1.500,-“. Al met al een geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

De drie taxateurs, Joep Haffmans, Michiel van Hees en Edel Steengracht van Oostcapelle, verleenden hun vrijwillige medewerking aan deze middag.

Sorptimistclub De Bilt Bilthoven Taxatiemiddag AFRIpads

Michiel van Hees taxateert hier een vaas. Het bleek om een niet zo uniek exemplaar te gaan

Sorptimistclub De Bilt Bilthoven Taxatiemiddag AFRIpads

De rijen werden steeds langer. De animo bleek heel erg groot!

Sorptimistclub De Bilt Bilthoven Taxatiemiddag AFRIpads

De inschrijfdesk stond buiten in de zon. Wat een heerlijk weer was het

Sorptimistclub De Bilt Bilthoven Taxatiemiddag AFRIpads

Geduldig wachten de aanwezigen op hun beurt

Sorptimistclub De Bilt Bilthoven Taxatiemiddag AFRIpads

Tussen Kunst & Kitch achtige taferelen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht