AANKONDIGING Bijscholingscursus automobilisten 50+

Opfriscursus autorijden voor 50+ ers

Ook een praktijktoets behoort bij de bijscholingscursus automobilisten 50+

Op maandag 29 oktober aanstaande vindt de bijscholingscursus plaats van Veilig Verkeer Nederland afdeling De Bilt voor automobilisten van vijftig jaar en ouder. Woon je in de gemeente De Bilt en ben je in het bezit van een geldig rijbewijs B, geef je dan op vóór zaterdag 20 oktober 2018 (lees de informatie en verdere voorwaarden). 

Bijscholing autorijden? Waarom?

Veilig uit en veilig thuis wil iedereen graag. Wat kun je er zelf aan doen om de autoritten veiliger te maken? Een onderwerp waarover al jaren wordt gesproken. Veelal wordt het gezocht in het bedenken van nog meer “snufjes” in de auto. Maar los je daarmee echt wat op?

Theorie en Praktijk

Veilig Verkeer Nederland afdeling De Bilt biedt een praktische mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan die veilige rit. “Laten we eerlijk zijn, als je al jarenlang autorijdt, wordt er dikwijls niet meer bij stil gestaan hoe belangrijk het is de rijvaardigheid door oefening op peil te houden”, vertelt Enny Doornenbal van VVN afdeling De Bilt. “De auto verandert, de verkeersregels veranderen, het verkeersbeeld verandert en ook wij zelf veranderen. Daarom organiseert VVN De Bilt een bijscholingscursus die bestaat uit een theorie deel (40% van de verkeersregels zijn gewijzigd in de afgelopen tien jaar!), een workshop én rijden in je eigen auto. Na afloop zul je overtuigd zijn van het feit dat je weer veel bewuster auto rijdt!” Let wel: het is een bijscholing en geen examen, dus het rijbewijs staat niet ter discussie.

Waar

H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt

Wanneer

Maandag 29 oktober 2018. geef je op voor één van beide dagdelen:

Van 9.00 tot 12.15 uur

of

Van 13.00 tot 16.15 uur

Voorwaarden

Je woont in gemeente De Bilt en bent in het bezit van een geldig rijbewijs B en je hebt voor je auto een WA- en een ongevallen-inzittenden-verzekering afgesloten.

Eigen bijdrage

Je betaalt een eigen bijdrage van € 15. Na afloop ontvang je een naslagwerk en een bewijs van deelname.

Aanmelden

Je kan je tot uiterlijk zaterdag 20 oktober 2018 telefonisch, per mail of schriftelijk aanmelden onder vermelding van naam en voorletter(s), volledig adres, e-mail adres, telefoonnummer en geboortedatum.

VVN Afdeling De Bilt
T.a.v. Enny Doornenbal-Boogaard
Leeuweriklaan 7
3738 EM Maartesndijk

Telefoon 0346 – 212687 / 06 55108922

E-mail: vvn.debilt@kpnmail.nl

Geef daarbij duidelijk aan voor welk dagdeel je kiest: morgen of middag.

Veilig Verkeer De Bilt Opfriscursus Maartensdijk

Ook de verkeersregels komen aan bod. In de laatste 10 jaar is 40% van de verkeersregels veranderd!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht