Kunst in de Kelder officieel geopend

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Ike Bekking knipt, met hulp van Patrick van Hees, het lint door dat de toegang tot de kelder nog afsluit

Afgelopen zaterdag werd onder het motto ‘Kunst maakt gelukkig’ Kunst in de Kelder officieel geopend met de eerste reguliere expositie van twee kunstenaars. De kelder is gevuld met werken van Sasja Bork uit Utrecht en met sculpturen van de uit Zaltbommel afkomstige Nanda van Alebeek. De opening werd verricht door geluksexpert Patrick van Hees.

Initiatiefnemer van Kunst in de Kelder, Ike Bekking, is heel blij dat het uiteindelijk allemaal gelukt is en dat met de nieuwe expositieruimte er weer een extra mogelijkheid in Bilthoven is om kunst te beleven. “Kunst maakt immers gelukkig”, is haar stelling. “Daarom heb ik geluksexpert Patrick van Hees gevraagd de opening te verrichten met een inleiding over geluk.”

Clubhuisgevoel

Kunst in de Kelder is een creatieve verzamelplaats waar je schilderijen en sculpturen kunt bekijken en kopen. Waar je bovendien bijzondere, unieke, handgemaakte voorwerpen vindt in het hoekje ‘Passie in de Kelder’. Je vindt daar gebruiksvoorwerpen, kleding, sieraden en keramiek. “Kunst in de Kelder moet je een clubhuisgevoel geven”, vult Ike aan.

Veel mogelijk

Ike Bekking wil daarom ook dat de kelder voor meer activiteiten wordt benut: “Ik denk bijvoorbeeld aan ‘Jazz in de Kelder’ of toneelvoorstellingen op het knusse podium van de Kelder. Ook kan de Kelder tegen een aantrekkelijk tarief worden gehuurd voor bijeenkomsten van allerlei aard. Een vergadering tussen de kunst, een creatieve workshop, een lezing, noem het maar op. Ook een feestje of presentatie behoren tot de uitgebreide mogelijkheden.”

Kunstcommissie

Om exposities voor te bereiden heeft Ike Bekking een kunstcommissie in het leven geroepen, die telkens bekijkt of het werk van de kunstenaars in het profiel van Kunst in de Kelder past. “Ik ben erg blij dat deze commissie dit werk van mij overneemt en dat beslissingen over de exposities breder gedragen worden,” vertelt Ike.

Crowdfunding

Mede door een succesvolle crowdfundingsactie konden de investeringen worden gedaan om Kunst in de Kelder te voorzien van alle nodige faciliteiten voor exposities en voorstellingen. Kortom, laat je horen, laat je zien of kom gewoon kijken of luisteren. “Kunst in de Kelder is voor iedereen!”, besluit Ike haar betoog.

De huidige expositie is te bekijken t/m 29 december 2018 op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Ike Bekking houdt een korte toespraak over de ontstaansgeschiedenis van Kunst in de Kelder staand tussen de mensen die haar geholpen hebben met de realisatie

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Geluksexpert Patrick van Hees vertelt over het belang van kunst en cultuur en de hoge score die het kreeg op de ladder van geluksgevoel

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Nanda van Alebeek en Sasja Bork, de beide exposerende kunstenaars

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Sculpturen en schilderijen vullen Kunst in de Kelder

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Kunst kijken, maar ook ontmoeten

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Het gezellige hoekje ‘Passie in de Kelder’ waar diverse handgemaakte kleding, gebruiksvoorwerpen en sieraden te koop zijn

Kunst in de Kelder Bilthjoven officieel geopend

Vanzelfsprekend ging Ike ook op de kiek in speciale schilderijlijst

Kunst in de Kelder officieel geopend

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht