Bijzondere Bokscertificaten uitgereikt bij Griftenstein & Zorg

Grittenstein en Zorg Certificaten Boksen

De deelnemers waren zichtbaar trots op hun behaalde Certificaat Bijzonder Boksen! De oudste deelnemers is 74!

Onlangs was het een spannende dag bij Zorgboerderij Griftenstein & Zorg in De Bilt. De deelnemers aan de bokslessen kregen na het volgen van deze cursus het Bijzondere Bokscertificaat uitgereikt door Debby van Hit 2B Fit.
Naast het uitvoeren van werkzaamheden op de zorgboerderij, krijgen de deelnemers diverse trainingen om zelfstandiger te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen. Deze bokstraining is hier onderdeel van en helpt enorm, zo blijkt.

Bijzonder Boksen

Bijzonder Boksen is er speciaal voor kinderen en jong volwassenen  met een (verstandelijke) beperking en/of jongeren met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen.

Bijzonder Boksen geeft:
– Vaste les vormen, waarbij techniek, conditie en zelfbewustzijn steeds terug keren
– Lesreeksen met thema’s zoals: focus, rust, ademhaling of krachtregulatie
– Aanleren van echte bokstechnieken
– Winnen door samen te groeien
– Een uitlaatklep voor je emoties, in veiligheid en met controle
– Grenzen ontdekken en bewaken
– Doorzettingsvermogen en zelfverzekerdheid

Nadruk op rust, controle en balans

Het Bijzonder Boksen is een speciale manier van boksen waarbij de nadruk niet ligt op fysiek contact. Tijdens deze bokslessen leren de deelnemers van Griftenstein & Zorg goed te voelen wie je bent en wat je kan. Er wordt aandacht besteed aan rust door gecontroleerd te stoten en kracht te reguleren. Ze leren gecontroleerd te ademen en te luisteren naar hun lichaam. Ze ontdekken dat boksen niet alleen over stoten uitdelen gaat, maar ook over stevig staan, focus, rust en balans. Samen ontdekken ze onder leiding van Debby de ware (boks)kampioen in zichzelf!

Bokslessen in De Bilt en De Meern

De bokslessen worden een keer in de twee weken aan de jong volwassenen op Zorgboerderij Griftenstein & Zorg gegeven. Vanaf de tweede week van januari kan je ook twee keer in de week bijzonder boksen in De Meern en wel op maandag en donderdag van 16.00-17.00 uur. Deze les is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking (12 jaar en ouder). Daarnaast wordt de les op de zorgboerderij uitgebreid voor kinderen tussen de 7 en de 14 jaar met gedrags- en of ontwikkelingsproblematiek. Dit is één keer in de twee weken op dinsdag van 15.45-16.45 uur op de zorgboerderij Griftenstein & Zorg.

Informatie

Informatie kan je vinden op Facebook Bijzonder Boksen. Bijzonder Boksen is onderdeel van Hit 2B Fit: www.hit2bfit.com.

Grittenstein en Zorg Certificaten Boksen

Naast het boksen, wordt ook de kick geoefend

Grittenstein en Zorg Certificaten Boksen

Deze dames waren goed aan elkaar gewaagd en gaan er vol voor

Grittenstein en Zorg Certificaten Boksen

Even een momentje om te beseffen wie je bent en dat je er toe doet. Opgeven? Nooit!

Grittenstein en Zorg Certificaten Boksen

Debby houdt de verrichtingen van de cursisten nauwlettend in de gaten

Grittenstein en Zorg Certificaten Boksen

Aan het eind van de les en de demonstratie voor de toegestroomde ouders, grootouders en begeleiders, was het zo ver: het felbegeerde Certificaat Bijzonder Boksen door Debby overhandigd

Bijzondere Bokscertificaten bij Griftenstein & Zorg

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht