Het HF Witte Nieuwjaarsconcert 2019 met KBH

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Een mooi overzicht van het podium met orkest en de zaal

Vanmiddag organiseerde het Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte traditiegetrouw het Nieuwjaarsconcert, met een optreden van het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie onder leiding van Vincent van den Bijlaard, onder de titel High Society.

Het Groot Harmonieorkest bracht diverse muziekstukken ten gehore en opende natuurlijk met de High Society Mars van Porter Steel. Verder werden er werken gespeeld uit My Fair Lady, muziek van Von Gluck, Strauss, Gershwin en Kurt Weill. Ook stond Van Oranje van Carl Wittrock op het programma. Het concert werd afgesloten met Cugat’s Cocktails van R. Toombs, waarbij de dirigent het er even van nam…. Traditiegetrouw werd als laatste toegift de Radetzkymars gespeeld; meeklappen mocht!

Pure verwennerij

Na afloop van het concert konden de aanwezigen in de ontmoetingsruimte genieten van een glaasje glühwein en diverse hapjes, aangeboden door het H.F. Witte Centrum. De hapjes werden geheel in eigen huis bereid. De ambiance was even overweldigend als het concert zelf. Door het H.F. Witte-team was een topsfeer gecreëerd, met een geweldige zaalaankleding en mooie verlichting.

Kijk onderaan het bericht voor nog meer foto’s en nabestellingen!

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Het Grootorkest op het podium

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Frank Drost (secretaris Stichting H.F. Witte) is de spreker/stalmeester van de middag en vertelde over elk muziekstuk een mooi verhaal met achtergrond

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Vincent van den Bijlaard op de bok

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Na de fluitsolo van Martine Firet-de Swart klonk een daverend applaus en een bravo! uit het orkest. Het was dan ook prachtig!  Martine speelde de fluitsolo tijdens de uitvoering van ‘Reigen Seliger Geister’ een stuk uit Orfeo ed Euridice van Christoph Willibald Gluck in een bewerking van Willy Hautvast.

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Telkens weer een daverend applaus voor het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Fagotten in slagorde

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Klarinettist Tatiana van der Heijde speelt een prachtige solo tijdens Walking The Dog van Gershwin

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

De zware jongens zijn ook dit jaar weer van de partij en blazen een flinke noot mee

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Dirigent Vincent van den Bijlaard geniet duidelijk van zijn drankjes tijdens het muziekstuk Cugat’s Cocktails! Het orkest speelt gelukkig door met af en toe een vingerwijzing van de dirigent

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

De hoorns hadden het dit jaar druk

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Rik Drieënhuizen (voorzitter Stichting H.F. Witte) bedankten orkest en toeschouwers en gaf een korte toelichting op de situatie rondom H.F. Witte en de nieuwbouw

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

Na afloop was het erg gezellig in het restaurant van H.F. Witte

Nieuwjaarsconcert KBH HF Witte De Bilt

De hapjes deden het ook dit jaar weer erg goed, wat een heerlijkheden kwamen voorbij!

Het HF Witte Nieuwjaarsconcert 2019 met KBH

Voor meer foto’s en nabestellingen: KLIK HIER!

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht