Preek van de Leek met Klaas van der Valk

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Klaas van der Valk in de Centrumkerk tijdens zijn Preek van de Leek

Afgelopen zondagmiddag vond de Preek van de Leek plaats in de Centrumkerk te Bilthoven dit keer met Klaas van der Valk en zijn vrouw Els. Het thema deze middag was ‘De Kunst van het Leven’. Klaas deelde zijn levenservaringen vanaf kind tot en met de overdracht van zijn hotel-restaurant aan een jonge generatie Valken. Els ondersteunde zijn preek en vertelde het verhaal uit de Bijbel over de bruiloft van Kana.

Klaas is geboren en getogen in de Biltsche Hoek. Al vroeg hielpen de kinderen Van der Valk mee in het restaurant. “Als kind van vier stond ik op een kistje al glazen de spoelen,’ vertelt Klaas. “Ook het sorteren van flesjes vond ik erg leuk. Al vroeg wist ik, dat ik in de horeca verder wilde. Het dienstbaarheid en gastvrijheid hebben me altijd (en nog) aangesproken. Ik heb van deze keuze geen dag spijt gehad.”

Leef!

Klaas vertelde ook over de verbondenheid en betrokkenheid met de gasten en personeel in voor en tegenspoed. Van bruiloften tot aan dramatische situaties die je als hotelier meemaakt. Zijn passie voor het horeca-vak leverde de bouwstenen voor een boeiende Preek van de Leek. De muziek die Klaas en Els hadden uitgezocht waren ‘De Steen’ van Stef Bos en ‘Leef!’ van André Hazes jr.. Na afloop werd een collecte gehouden voor het goede doel dat Klaas heeft uitgekozen, de Stichting Hartekind.

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Alvorens de preek begint, steekt Klaas van der Valk samen met Corja Kuiken (Werkgroep Preek van de Leek) de Paaskaars aan

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Zijn passie voor het horeca-vak leverde de bouwstenen voor een boeiende Preek van de Leek

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Samen zingen hoorde ook bij het programma van Preek van de Leek

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Els van der Valk ondersteunt de preek van Klaas met het verhaal uit de Bijbel over de bruiloft van Kana, waar water in wijn veranderde

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Velen waren ondanks het mooie weer afgekomen op de Preek van de Leek

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Klaas ligt zijn keuze toe voor de collecte voor Stichting Hartekind

Klaas van der Valk Preek van de Leek Centrumkerk Bilthoven

Na afloop klonk applaus uit de zaal. Peredikant Harold Oechies en Laurien Scheffelaar (Werkgroep Preek van de Leek) zijn erg enthousiast over de preek

Preek van de Leek met Klaas van der Valk

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht