Appartementengebouw De Leijen Zuid heet De Leijenburgh

SSW Opening en naamgeving De Leijenburgh Bilthoven

Bewoner de heer Huisman bedacht de naam De Leijenburgh en mag deze onthullen als openingshandeling

De Leijenburgh is de nieuwe naam van het nieuwbouwproject aan de Van Heukelomlaan in Bilthoven. Met de onthulling van deze door een bewoner bedachte en gekozen naam, is het appartementengebouw op woensdag 17 april 2019 officieel geopend. Eind december 2018 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning van verhuurder Woonstichting SSW. Inmiddels voelen alle huurders zich er helemaal thuis.


Prettig wonen en oud worden

Bouwbedrijf De Vries en Verburg realiseerde het appartementengebouw in opdracht van Woonstichting SSW. Het mooie ontwerp is van GBS Architecten. Alle 99 woningen in De Leijenburgh zijn geschikt voor zorg, nu of later. Dankzij diverse duurzaamheidsmaatregelen hebben de huurders lage energielasten. Het gebouw is gasloos, op het dak staan zonnepanelen en elke huurder heeft een individuele warmtepomp. Ook de tuin voor het woongebouw is duurzaam aangelegd en heeft het NL Green Label. In de mooie ontmoetingsruimte met terras kunnen bewoners activiteiten organiseren. Ook gaan bewoners met elkaar invulling geven aan de gezamenlijke tuin. Wordt het een jeu de boulesbaan, gezamenlijke groententuin, siertuin of wat anders?

Doorstroming in De Bilt

Jessie Bekkers-van Rooij (directeur-bestuurder SSW):  “De Leijenburgh is een prachtig voorbeeld van duurzaam, prettig en betaalbaar wonen. Dit nieuwbouwproject heeft ook gezorgd voor beweging in de markt van sociale huurwoningen in gemeente De Bilt, omdat hierdoor meerdere (eengezins)woningen vrij kwamen. Nieuwbouw is nodig om nog meer doorstroming op gang te brengen en de lange wachttijden te verkorten. Dat is onze taak als duurzaam huisvester: zorgen voor goede en betaalbare woningen, nu en in de toekomst.

SSW Opening en naamgeving De Leijenburgh Bilthoven

Marco Pater van SSW leidt de onthulling in met een gloedvol betoog

SSW Opening en naamgeving De Leijenburgh Bilthoven

Het is gezellig druk bij de onthulling van de nieuwe naam!

SSW Opening en naamgeving De Leijenburgh Bilthoven

Na de onthulling en de officiële opening is het heel gezellig in de evenementenruimte van De Leijenburgh

Appartementengebouw De Leijen Zuid heet De Leijenburgh

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht