Koningsdag 2019 programma Jagtlust Bilthoven

Koningsdag Jagtlust Bilthoven De Bilt

Het spellenfestival biedt veel sensatie en spannende attracties

Dit jaar bruist het van de activiteiten op het Koningsdag festivalterrein voor Jagtlust. Het Spellenfestival, het Oranjeconcours, een gezellig horecaplein verzorgt door de Local Heroes, diverse optredens en demonstraties waaraan je zelf ook kunt deelnemen.

Spellenfestival op het gazon van gemeentehuis Jagtlust

Aanvang 13.00 uur – einde 17.00 uur. Voor de kleine kinderen is er het ballenbad, springkussen, een knutselkraam en er kan gedanst worden onder begeleiding van dansdocenten van Kunstenhuis De Bilt-Zeist. Voor de grotere kinderen zijn er de bungee trampoline, klimwand, stormbaan en een obstakelbaan aanwezig.

Nieuw dit jaar is panna-voetbal, maak kennis met honkbal, rugby en doe mee met een bootcamp. Kijk naar BMX-demo’s en fiets zelf een BMX-parcours. De leden van de Jeugdbrandweer Bilthoven verzorgen en begeleiden diverse waterspellen.

Horecaplein met een optreden van de KBH Melodie Percussiegroep

De Local Heroes zorgen er voor dat u op het gebied van eten en drinken niets te kort komt. Zij staan dit jaar midden op het veld met een uitgebreid terras te midden van het feestgedruis. Leden van de Melodie Percussiegroep van de Koninklijke Biltse Harmonie verzorgen op het horecapodium tussen 14.00-15.30 uur een leuk programma.

Oranjeconcours 2019

Aanvangstijd 11:00 uur. Liefhebbers van het Friese Tuigpaard, Hackney’s en Shetland Pony’s kunnen hun hart ophalen tijdens deze dag vol paardensport. Het Oranjeconcours toont de aangespannen wedstrijdsport in al zijn vormen en laat het beste zien wat Nederland te bieden heeft.

Shownummer

Dit jaar komt het shownummer uit Brabant. De vereniging ’t Brabants Span is opgericht in 2004 en heeft zich als doel gesteld het in standhouden van het trekpaard. Vroeger was het trekpaard werkzaam in de land-, bosbouw en transportsector. De tijden zijn veranderd en tegenwoordig gebeurt dit gemechaniseerd. Het trekpaard heeft hierdoor zijn werkgebied verloren. ‘t Brabants Span houdt de traditie van het trekpaard in ere.

Op het concoursterrein is er voor de kinderen de mogelijkheid om een rondje op een pony te rijden. De ponyritjes worden verzorgd door Stal van Brenk uit Groenekan.

Afterparty met DJ

Op het horecaplein vindt ter afsluiting van Koningsdag een afterparty plaats met DJ van 17.30 tot 21.00 uur.

Entree

De entree in combinatie met het Oranjeconcours is € 5,00 per persoon. Donateurs van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven (op vertoon van de donateurskaart 2019) en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Voor deelname aan de spellen is een polsbandje vereist, dat verkregen kan worden voor € 2,00 per persoon. Deze zijn te koop in de partytent naast het bordes van het gemeentehuis. De polsband verkoop stopt om 16.30 uur. Op vertoon van het polsbandje kan ook een ritje met de trein over het festivalterrein worden gemaakt.

Koningsdag Bilthoven 2018

Een spannende klimwand staat ook op het festivalterrein

Koningsdag Bilthoven 2018 Oranjeconcours

De snelste koets zal ook dit jaar tijdens het Oranjeconcours weer de Sjees zijn

Koningsdag 2017 Jagtlust Bilthoven De Bilt

Op het horecaplein zal het ook dit jaar weer een en al gezelligheid zijn!

Koningsdag 2017 Jagtlust Bilthoven De Bilt

Wie het wat rustiger aan wil doen, kan een ritje maken op een pony

Voor uitgebreide informatie klik hier

Muzikale aubades Nederlands Brandweerorkest

Vermeldenswaard is ook dat het Nederlandse Brandweerorkest een muzikale rondgang doet in Bilthoven en een aubade geeft bij:

Verzorgingshuis “De Schutsmantel” van 10.30 tot 11.05 uur

en bij:

Service- en Verzorgingsflat “Huize Het Oosten” van 11.15 tot 12.00 uur.

Nog even terugkijken naar voorgaande jaren?

Spellenfestival 2018

Oranjeconcours 2018

Koningsdag Jagtlust 2017

Morgen volgt de aankondiging voor De Bilt met de Kindervrijmarkt en rondgang KBH. Donderdag het programma voor Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht