Aansprekende remwegdemonstratie Hessenweg De Bilt

Remwegdemog Hessenweg De Bilt

Met 50 km/uur en een schrikseconde vloog de auto een flinke eind door!

Onder het motto ’30 is hard genoeg!’ werd vanmiddag op de Hessenweg een remwegdemonstratie voor inwoners en winkeliers gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Daarmee vragen Ondernemersvereniging Hessenweg/Looydijk, Politie De Bilt en gemeente De Bilt aandacht voor de maximale snelheid op 30 km/uur-wegen in de kern De Bilt en specifiek op de Hessenweg.

Tijdens het evenement trakteerde de ondernemersvereniging op popcorn en suikerspinnen. Ook verzorgde de vereniging een stand over veiligheid en bandenprofiel en men kon plaatsnemen in een rijsimulator die de gevaren van bellen en appen tijdens het rijden liet ervaren. De politie was aanwezig met het pop-up-bureau en natuurlijk was gebiedswethouder Anne Brommersma (kern De Bilt) ook present. Voor de demonstratie werd de Hessenweg tijdelijk afgezet.

Remwegdemo Hessenweg De Bilt

De kinderen krijgen de opdracht om de pilonnen neer te zetten op de plek waar de auto bij 30km/uur tot stilstand komt.

Remwegdemog Hessenweg De Bilt

Zelfs bij 30 km/uur was de remweg voor sommige ‘pilonnen’ langer dan verwacht

Remwegdemo Hessenweg De Bilt

Ook wethouder Anne Brommersma liet zich voorlichten door VVN als de pilonnen voor 50 km/uur worden neergezet door de kinderen

Remwegdemog Hessenweg De Bilt

Tja, bij 50 km/uur verdwenen álle pilonnen onder de auto. De remweg was duidelijk veel langer dan ingeschat

Remwegdemog Hessenweg De Bilt

De demonstratie-chauffeur van VVN vertelde wat er gebeurd met de remweg: een verdubbeling van de snelheid betekent een viervoudiging van de remweg!

Remwegdemo Hessenweg De Bilt

Na afloop was er een suikerspin voor de kinderen

Remwegdemo Hessenweg De Bilt

Ook kon men plaatsnemen in de simulator. Grappig effect. Bij het remmen werd stelselmatig de koppeling vergeten in te trappen bij een noodstop. Je kon ook proberen een appje te sturen tijdens het rijden…..

Aansprekende remwegdemonstratie Hessenweg De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht