Atelier Jits Bakker twee dagen open voor publiek

Jits Bakker aan het werk bij zijn atelier aan De Holle Bilt

Jits Bakker aan het werk bij zijn atelier aan De Holle Bilt (Foto: Stichting Jits Bakker Collectie)

De deuren van het atelier van de gerenommeerde beeldend kunstenaar Jits Bakker zijn komend weekend opengesteld voor publiek. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 kunnen belangstellenden van 12:00 uur tot 18:00 uur een kijkje nemen in het historische atelier ‘De Kooi’ en de aangrenzende beeldentuin in De Bilt. De kunstenaar heeft hier ruim vijftig jaar gewoond en gewerkt. De openstelling is een initiatief van de Stichting Jits Bakker Collectie.

Exclusieve rondleidingen in atelier

Gedurende de twee open dagen zullen rondleidingen verzorgd worden door vrienden van de kunstenaar en vrijwilligers van de Stichting Jits Bakker Collectie, om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. Een unieke kans om meer te weten te komen over de mens en kunstenaar Jits Bakker!

Artistieke veelzijdigheid

Beeldhouwer, schilder, aquarellist, tekenaar, glaskunstenaar, zilversmid, graficus. De kunstenaar nam geen genoegen met de beperkingen van één discipline en koos bij voorkeur voor universele thematiek en herkenbare, tijdloze beeldtaal. Hij omarmde het renaissanceprincipe dat de mens op deze aarde is gekomen om zich zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen. Jits Bakker werkte ruim 50 jaar vanuit zijn atelier ‘De Kooi’ in De Bilt. De kunstenaar kreeg in de loop der jaren fameuze opdrachten. Zijn werken bevinden zich in vele museale en particuliere collecties in tal van landen, waaronder Amerika, Engeland, Duitsland, Mexico, Spanje en Portugal. Jits Bakker ontmoette tijdens zijn leven veel wereldleiders en prominenten. Ook ons Koningshuis bezit diverse werken van Bakker.

Atelier ‘De Kooi’ en beeldentuin

De Holle Bilt 16-18
3732 HM DE BILT

Openingstijden:

Zaterdag 6 juli: 12:00 – 18:00 uur
Zondag 7 juli: 12:00 – 18:00 uur
Rondleidingen: 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2019 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht