Aankondiging Wijnproeverij bij Pomp 41 in De Bilt op zondag 15 december 2019

PROEF Zeist In de Wijngaard La Grange Verte Wines

Een sfeerplaatje van een najaarsproeverij van La Grange Verte Wines gehouden in de Wijngaard Hoog Beek en Royen in Zeist

Aanstaande zondag 15 december 2019 houdt Restaurant Pomp 41 (Dorpsstraat 41, De Bilt) in samenwerking met La Grange Verte Wines tussen 15.00 en 17.30 uur een Wijnproeverij. Op de proeftafel staan diverse wijnen uit Duitsland, Frankrijk en Italië. Na afloop van de proeverij kunt u blijven dineren. Chef Willem Copier van Pomp 41 heeft een driegangenmenu samengesteld, dat wordt begeleid door geselecteerde wijnen van La Grange Verte.

Op de proeftafel

Deze middag zullen een aantal wijnen van diverse wijnhuizen uit het assortiment van La Grange Verte Wines op de proeftafel staan. Wijn uit Duitsland van Weingut Heinz Schneider (Mosel), Weingut Zink (Rheinhessen) en Weingut Apfelbacher (Franken). Uit Italië van Cantina La Canosa (Le Marche) en uit Frankrijk van Champagne Gratiot & Cie en Chateau l’Esperance (Bordeaux). Deze proeverij is een prima gelegenheid om wijn te kiezen bij een bijzonder diner in deze feestmaand.

Kom aanstaande zondag proeven! Aan de proeverij zijn geen kosten verbonden. Het speciale driegangen menu staat op de kaart voor € 27,50. Het wijnarrangement met een mooi glas wijn per gang kost € 17,50. Voor de chef is het wel handig te weten als u blijft eten. U kan zich opgeven via: info@lagrangevertewines.nl

Restaurant Pomp 41

Pomp 41 dankt haar naam aan de voormalige water- en benzinepomp die op het plein van de Dorpsstraat was gevestigd. Maar de geschiedenis gaat verder terug. Ooit stond er een hotel op deze plek: Hotel Poll. Later openden Garage Spelt en Garage De Bilt hier hun deuren. Waar ooit werd gegeten, geslapen en later getankt en gerepareerd, worden nu de heerlijkste gerechten bereid. Een bijzondere locatie voor een bijzonder restaurant!

La Grange Verte Wines

La Grange Verte Wines biedt een interessant assortiment wijnen van bijzondere komaf. Biologische- of biodiverse wijnen, van bijvoorbeeld lokale druivenrassen of onverwachte combinaties. Uit bijzondere wijnstreken die in opmars zijn of juist zijn vergeten. Het liefst van kleine wijnboeren en die niet (meer) in het schap te vinden zijn tussen het geweld van de zogenaamde ‘werelddruiven’ vooral uit andere werelddelen. Europa biedt namelijk nog steeds prachtige en betaalbare wijnen, die het op smaak ruimschoots winnen! Kortom, telkens op zoek naar een mooie wijn, voor een plezierige prijs. ‘Het leven is te kort om slechte wijn te drinken’  is het motto, maar dan in het Frans. Meer informatie over onze wijnen? Bezoek de websites van La Grange Verte Wines.

Nog even op een rij:

Zondag 15 december 2019 van 15.00 tot 17.30 uur (vrije inloop), diner vanaf 17.30 uur.

Locatie:
Restaurant Pomp 41, Dorpsstraat 41-43, 3732 HH De Bilt (het oude dorp)Aanmelden voor de wijnproeverij hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld: info@lagrangevertewines.nl.

La Grange Verte Wines Weingut Heinz Schneider Leiwen Deutschland

De rode wijn van Weingut Heinz Scheider komt van deze idyllische plek

 La Grange Verte Wines Weingut Heinz Schneider Leiwen Deutschland

Heinz Schneider (rechts aan de tafel) van Weingut Schneider uit Leiwen (Mosel) vertelt bevlogen over zijn druiven en laat de verschillen zien tussen diverse rode druivenrassen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht