Idyllisch plekje aan de Patrijzenlaan met De Waterbuffels

Vijver met fontein en beeld De Waterbuffels van Fioen Blaisse

Wil je je even helemaal Zen voelen? Dan is het een goed idee om eens neer te strijken op een van de bankjes bij de vijver aan de Patrijzenlaan in Bilthoven. Juist nu erg mooi dank zij de bloeiende rhodondendrons. Het klaterende water van de fontein en het beeld De Waterbuffels maakt het helemaal af!

Het beeld van de drie waterbuffels dat midden in de vijver staat is in 1972 gemaakt door kunstenares Fioen Blaisse (1932-2012). Over haar beelden zei ze zelf in 2003: “Het gaat niet om wat je ziet, maar om wat je voelt. En om dat gevoel in beeld te brengen, is een ware zoektocht.” Fioen Blaisse zei ook: “Over beelden moet eigenlijk niet gesproken worden, een beeld wordt tijdelijk door een verhaal. Het bestaat door zijn zeggingskracht.” Dus hierbij doen wij er het zwijgen toe. We gaan zitten op een bankje bij de vijver. We kijken en ervaren de zeggingskracht van de waterbuffels. Prachtig!

Patrijzenlaan met vijver en beeld De Waterbuffels

Patrijzenlaan met vijver en beeld

Meer informatie over Fioen Blaisse en haar werk op gallerybell-arte.nl

De Waterbuffels

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht