Midas Dekkers Thigmofilie

Midas Dekkers Thigmofilie

Gisterenavond stond Midas Dekkers in het uitverkochte theater van De Werkplaats in Bilthoven. Een lezing geïnspireerd door zijn recente boek ‘De Thigmofilie’. “Thigmofilie is de liefde voor de kleine ruimtes en een prettige tegenhanger van claustrofobie”, vertelde Midas Dekkers. “Het is een ode aan het verlangen naar geborgenheid en de tastzin.”

Hij voerde de zaal mee in het verhaal waar hij regelmatig zijn kenmerkende vergelijkingen maakte tussen mens en dier. “Een kat zoekt geborgenheid wanneer hij in een eigenlijk iets te kleine kartonnen doos kruipt. Een kakkerlak die wegkruipt in een spleet. En de mens kruipt weg in de foetushouding onder de dekens. Of nog anders, terugtrekt in de WC.”

Midas legde ook haarfijn uit waardoor dit alles komt. En etaleerde zijn diepgewortelde haat tegen architecten die in zijn ogen eigenlijk alles verkeerd doen als het gaat om woonruimte te creëren voor mensen. Te veel lucht, te veel ruimte, te veel licht, etc.. Kortom, een boeiende avond, waar Midas Dekkers in alle rust tijdens de pauze zijn boek signeerde voor een ieder die het recente boek had gekocht. Het evenement is georganiseerd door de Bilthovense Boekhandel.

De illustratie van de kat op de omslag van het recente boek

Een lange rij voor een persoonlijk woord en een handtekening

In alle rust nam Midas Dekkers de tijd voor een ieder

Thigmofilie

Midas Dekkers Thigmofilie

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.