5, 4, 3, 2, 1, PANG! Zo startte gisteren het verkeersexamen!

Verkeersexamen met burgemeester Sjoerd Potters

Burgemeester Potters schreeuwde met de kinderen PANG! als start van het verkeersexamen basisschoolleerlingen 2017

Gisteren startte het jaarlijkse verkeersexamen voor basisschoolleerlingen. Het spits werd afgebeten in Maartensdijk door de basisscholen uit Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek. Voor de nieuwe burgemeester Sjoerd Potters was het zijn eerste officiële optreden na zijn installatie. Helaas weigerde het startpistool, maar daar had de burgemeester iets op gevonden: “Dan schreeuwen we gewoon met z’n allen 5, 4, 3, 2, 1, PANG!” En zo geschiedde.

Vanaf maandag zijn de basisscholen in Bilthoven en De Bilt aan de beurt.

De leerlingen die deelnamen hadden inmiddels allemaal met succes het theoretisch verkeersexamen afgelegd. Slagen is namelijk een must om deel te mogen nemen: “Het is van groot belang dat kinderen al jong leren zich op een veilige manier door het vaak drukke verkeer te bewegen.” aldus Enny Doornenbal-Boogaard van Veilig Verkeer De Bilt.

“Het aantal verkeersongevallen onder jongeren is nog altijd veel te hoog. Theorie en praktijk zijn van belang, maar ook mentaliteit speelt een belangrijke rol. Wat we niet moeten vergeten is dat we met kinderen te maken hebben, die nog heel anders omgaan met de omgeving dan een volwassene. Het doel van dit alles is er voor zorgen dat kinderen zich zo veilig mogelijk van A naar B door het verkeer bewegen.”

Alle fietsen werden nauwkeurig aan een technische controle onderworpen voor het vertrek

Burgemeester Potters maakt kennis met de nummer één van de dag Nathaniël, rechts meester Harry Prosman, directeur van SMB

Ook even een babbel met de nummer twee Theo

Een korte toespraak en dan op weg voor het examen

Helaas weigerde het startpistool elke vorm van dienst…….. dan maar een vocale PANG!

5, 4, 3, 2, 1, PANG! Zo startte vandaag het verkeersexamen!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.