Start nieuwbouw Nijepoort in stromende regen

Nijepoort Groenekan start nieuwbouwDe regen kwam met bakken uit de lucht, maar dat temperde de feestvreugde niet!

Vandaag vond het feestelijke startmoment plaats van de nieuwbouw van Basisschool De Nijepoort in Groenekan. In bijzijn van leerlingen, docenten, bouwers én wethouder onderwijs Madeleine Bakker-Smit, werd een koker met tekeningen in beton gegoten. Gieten deed het. De regen kwam met bakken uit de lucht, maar dat drukte de feeststemming geen moment!

Rond negen uur kwamen alle leerlingen met bouwhelm naar de bouwplaats van de nieuwe school. De ceremonie werd geopend met een trommel-act op een enorme oosterse trommel. Na de toespraak van de bouwer en wethouder Madeleine Bakker-Smit, werd er per klas een tekening in een stalen koker gedaan. De bouwers voegden daar nog een krant van deze dag toe.

In beton gegoten

Na het hermetisch afsluiten van de koker werd deze door het oudste en het jongste kind van de school, samen met de wethouder in een kistje gedaan en vol gestort met beton. Als de school over een jaar of 40, 50 opgeknapt moet worden, kan de koker worden opgegraven en alle tekeningen bekeken worden en het nieuws van vandaag worden gelezen.

Wethouder Madeleine Bakker-Smit

Wethouder Bakker-Smit is verheugd over deze mijlpaal: “Met het nieuwe schoolgebouw zetten we een belangrijke stap voor Groenekan als aantrekkelijke woonkern. We bouwen een nieuw schoolgebouw op een geschikte plek waar we alle kinderen van De Nijepoort onder kunnen brengen. Samen met het schoolbestuur en de schoolleiding hebben we er hard aan gewerkt om dit te bereiken.” De school hoopt het nieuwe gebouw rond de jaarwisseling in gebruik te kunnen nemen.

Meer informatie over de vervangende nieuwbouw en deze neutraal bijzondere basisschool vindt u op de website www.nijepoort.nl.

De feestelijke start werd vooraf gegaan door een trommelsessie

Nijepoort

Wethouder Bakker-Smit is verheugd over deze mijlpaal

Nijepoort

Uit elke klas werd een tekening in een stalen koker gedaan

Regen of niet, de leerlingen waren super vrolijk, evenals de docenten

Nijepoort

De regen kwam met bakken uit de lucht, maar dat temperde de feestvreugde niet!

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.