Op de eerste lentedag zijn de zodden betoverend mooi!

Eerste lentedag: de zodden zijn betoverend mooi!

De wind is snijdend koud, maar de zon schijnt oogverblindend helder. Het water in de petgaten kleurt onwaarschijnlijk blauw. In de verte steekt de kerk van Westbroek helder af tegen de maartse hemel. De zodden zijn op deze eerste lentedag weer betoverend mooi.

Het is erg rustig in het gebied. De kou houdt de mensen waarschijnlijk binnen. Maar het gure maartse weer verhindert niet dat de zodden er betoverend mooi bij liggen. In het heldere zonlicht spatten de kleuren je tegemoet. We zien ganzen, zwanen, kieviten en een enkele ooievaar. Die hebben het hier prima naar hun zin.

Het is heerlijk om hier te wandelen

Kerk, Dom en molen

De Westbroekse kerk is vanuit de zodden goed zichtbaar tussen de nog kale bomen. Ook molen de Kraai steekt mooi af tegen de lucht en tussen kerk en molen zien we zelfs de Utrechtse Domtoren opdoemen.

Drie op een rij: de Westbroekse kerk, de Utrechtse Domtoren en molen de Kraai

Kuifeenden en meerkoeten

Het water in de petgaten is half bevroren. Een paar kuifeenden en meerkoeten zwemmen driftig rond en houden zo een waterpartij open. De legakkers zitten vol ganzen en we zien ook een ooievaar op zoek naar een lekker hapje.

Kuifeendjes en meerkoeten zwemmen driftig rond en houden zo de waterpartij open

Een ooievaar en vele ganzen aan het foerageren

zodden betoverend mooi op de eerste lentedag

Het halfbevroren water in de petgaten ziet er onwaarschijnlijk blauw uit

Dotters

Het is heerlijk om hier weer eens te wandelen temidden van petgaten en legakkers en te genieten van het uitzicht en de vogels. Binnenkort zullen in de nu nog kale waterkanten de gele dotters bloeien. Dan gaan we hier natuurlijk weer kijken!

Op de eerste lentedag zijn de zodden betoverend mooi

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht