SPG Midden Nederland officieel geopend!

Opening Onderkomen SPG Bilthoven

Op een zonovergoten dag nam SPG haar nieuwe onderkomen in Bilthoven in gebruik

Stichting Praktijkopleidingen Grond- Weg- en Waterbouw heeft een nieuw onderkomen in Bilthoven betrokken aan de P.C. Staalweg 100 (Bedrijvenpark Larenstein) en is afgelopen woensdag officieel geopend!

In 1985 is SPG opgericht door een aantal bedrijven en verzorgt opleidingstrajecten in de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg). SPG was tot voor kort gevestigd in Utrecht. Door woningbouwplannen is in onderling overleg SPG op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen. De keuze is toen gevallen op Bedrijvenpark Larenstein.

Larenstein

“Het bedrijvenpark Larenstein heeft haar zaken goed voor elkaar, zijn er goede communicatielijnen met de Gemeente en qua uitstraling is het nieuwe onderkomen een fraai uithangbord voor de sector”, vertelt Mark Griede voorzitter van de stichting. Het prachtige onderkomen beschikt over kantoor- en praktijkinstructieruimtes.

Praktijkgericht

De nadruk van de opleidingen is praktijkgericht. Jongens die van aanpakken weten en geen moeite hebben met vroeg opstaan krijgen de gelegenheid een echt vak te leren. Opleidingen tot o.a. vakman grond- weg- en waterbouw, straatmaker, machinist en uitvoerder infra. De leerling komt in dienst van SPG en krijgt meteen al betaald voor de gewerkte dagen; school- en boekengeld komen voor rekening van de school. In feite kost het de leerling alleen ‘bloed, zweet en tranen’.

Praktijkhal

In de praktijkhal kan naar hartenlust worden geoefend en kennis gemaakt met de diversiteit van infrastructuur. Tevens worden hier praktijkexamens en vaardigheidstesten afgenomen. Volgens Mark Griede, bevalt het nieuwe onderkomen iedereen uitstekend: “Nieuwe aanmeldingen zijn bovendien van harte welkom. Bedrijven zitten te springen om nieuwe instroom! Op de nieuwe website www.spgmn.nl staat veel informatie en kan je je simpel aanmelden.”

Opening Onderkomen SPG Bilthoven

De officiële opening werd verricht door de heer De heer G.C.J.J. Peek (Gert) oud-voorzitter en één van de grondleggers van SPG MN met het doorknippen van het touw waadoor de banner zich ontrolt. Alles onder het toeziend oog van stichtingsvoorzitter Mark Griede: het licht staat op groen!

Opening Onderkomen SPG Bilthoven

Vanzelfsprekend werden de genodigden in SPG-stijl ontvangen

Opening Onderkomen SPG Bilthoven

Na de officiële opening werden er 13 diploma’s uitgereikt wat de feestvreugde nog meer verhoogde

Opening Onderkomen SPG Bilthoven

De gediplomeerden werden natuurlijk flink in de bloemen gezet

Opening Onderkomen SPG Bilthoven

Jong geleerd is oud gedaan. In de praktijkruimte stond een simulator van een graafmachine waarmee je even een echte kraanmachinist waande

Opening Onderkomen SPG Bilthoven

Het was heerlijk weer en iedereen genoot van het feest op terras van het nieuwe onderkomen. De catering werd verzorgd door Catering Witteveen uit Zeist

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht