Gort in de Kelder een groot succes!

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Ilja Gort vertelde aan de hand van vele anekdotes over zijn avontuur in Frankrijk

Dinsdagavond was het erg druk in Kunst in de Kelder. Voor de eerste keer vond er een boekpresentatie plaats met niemand minder dan Ilja Gort en Caroline d’Hollosy. Zij presenteerden gezamenlijk hun nieuwe kookboek Chateaukoken voor Iedereen.

Ilja Gort beet het spits af met een verhaal hoe het allemaal zo gekomen is. Van op zoek zijn naar een wijnkasteel in de Bordeaux tot en met de het wijnmaken in deze dagen. Op een humoristische en informatieve manier nam Gort het publiek mee in zijn Franse avontuur. Het ging eerst over de Fransen, hun gewoonten en de taal en aan de hand van zijn verhalen belandden we langzaam maar zeker in de wijngaard en in de wijnkelder. Gort doorspekte zijn verhaal met anekdotes.

Chateaukoken voor Iedereen

Daarna kwam Caroline d’Hollosy op het podium en vertelde het verhaal rondom hun nieuwe kookboek Chateaukoken voor Iedereen, het idee en de realisatie. Ilja Gort kon het niet laten om af en toe een anekdote er tussendoor te gooien, waarbij het publiek regelmatig de tranen over de wangen biggelden van het lachen. Een van de bezoekers suggereerde dat als Gort failliet zou gaan, hij altijd nog cabaretier kon worden. Zij had zich ‘gekgelachen’ vertelde zij in  onvervalst Vlaams.

Signeersessie

Na het onderhoudende verhaal en het tussentijds proeven van een drietal wijnen van Chateau La Tulipe: wit, rosé en rood, konden er vragen worden gesteld. Menigeen maakte hiervan dankbaar gebruik. Ilja en Caroline bleven nog een poosje in de kelder om hun boeken te signeren. Al met al een leuke avond met veel informatie en vooral veel vermaak.

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Ike Bekking van de Bilthovense Boekhandel verwelkomt de aanwezigen op de eerste boekpresentatie in Kunst in de Kelder

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Na de inleiding van Ilja kwam het nieuwe kookboek Chateaukoken voor Iedereen ruim aan bod

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Medeauteur Caroline d’Hollosy vertelt over het idee van het kookboek en welke gerechten er onder andere in staan

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Ilja Gort hielp graag mee bij het inschenken van ee proefglaasje La Tulipe Rosé

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Proost! Op het goede leven

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

De aanwezigen vermaakten zich kostelijk bij de anekdotes van Ilja Gort

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Vinoloog Jessica stond opeens oog in oog óp het podium met haar idool

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Ilja Gort neemt alle tijd voor een handtekening met een klein persoonlijk verhaaltje voor de nieuwe eigenaar van het boek

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Ook Caroline d’Hollosy zet menige handtekening met persoonlijke voetnoot

Kunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder BilthovenKunst in de Kelder Ilja Gort in de Kelder Bilthoven

Nog even samen op de foto met een glas Chateau La Tulipe

Ilja Gort in de Kelder een groot succes!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht