900 kinderen doen mee met GIGA Kangoeroedag 2019!

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Korfballers in de dop doen vreselijk hun best die bal door de korf te krijgen

Vandaag werd de GIGA KANGOEROEDAG 2019 gehouden. Wethouder sport Madeleine Bakker-Smit opende samen met Wereldkampioen korfbal Fleur Hoek – die in De Bilt woonachtig is – het festijn.  Negen basisscholen hebben er aan deelgenomen. Het was een geslaagde sport- en spelletjesdag voor kinderen van groep 1, 2 en 3.

Sport- en Korfbalvereniging NOVA uit Bilthoven organiseert de Giga Kangoeroedag. Het gaat er om sporten en bewegen te promoten bij jonge kinderen. Het enthousiasme onder scholen uit De Bilt was groot. Negen scholen namen deel. Zo’n 900 kleuters gingen leuke balspelletjes, tikspelletjes en korfbalspelletjes doen verdeeld over een aantal rondes. Madeleine Bakker-Smit: “Het is geweldig dat NOVA zo’n dag organiseert. Bewegen is goed en moet al zo jong mogelijk gepromoot worden. Verder is het een leuke kans om kennis te maken met korfbal!”

NOVA-vrijwilligers, sportstudenten en scholieren

“Zo’n dag als deze is alleen te organiseren met veel vrijwilligers”, vertelt Bianca van Eck van NOVA. “We hebben vandaag de steun van veel NOVA-vrijwilligers en maar liefst 50 studenten van Sportacademie Amersfoort. Bovendien bieden ook nog eens ruim 40 leerlingen van Aeres MAVO Bilthoven ondersteuning bij de Giga Kangoeroedag.”

Veel lol!

De kinderen hadden in ieder geval heel veel lol en waren lekker in de weer met de (bal)spelletjes. Ook kregen de kinderen een leuke goodiebag mee in de vorm van een rugtasje met onder andere de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen bij KV NOVA. “Wij zijn de een van de weinige sportclubs in De Bilt die sporten voor kinderen vanaf 3 jaar aanbiedt”, besluit Bianca.

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Voordat Giga Kangoeroedag 2019 losbarst, eerst even met z’n allen opwarmen

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Wethouder Madeleine Bakker-Smit en Wereldkampioen korfbal Fleur Hoek doen de officiële start: een voorzet van de wethouder en een doelpunt van Fleur!

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Een nieuwe olympische sport: ringgooien

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Vanzelfsprekend was Giga Kangoeroe persoonlijk aanwezig

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Yes, yes, yes, die was raak en dat mag gevierd worden

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Op zich lijken de korven groot. Toch vereist het enige oefening om de bal er doorheen te krijgen

NOVA Giga Kangoeroedag 2019

Dat hielp niet echt om de korf achterover te houden

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht