Deuren van Atelier De Kooi zijn vandaag geopend

Open dag Atlelier Jits Bakker De Kooi De Bilt

Tibo van de Zand toont met plezier zijn werken

De deuren van Atelier De Kooi van de in 2014 overleden kunstenaar Jits Bakker zijn rond de Kerst opengesteld voor het publiek. Op Tweede Kerstdag en op vrijdag 27 december 2019 kan De Kooi bezocht worden van 12.00 tot 17.00 uur, met om 13.00 en 15.00 uur een rondleiding. Velen kwamen Tweede Kerstdag al langs en namen een kijkje of gingen met een rondleiding mee.

Tibo van de Zand

Het is deze dagen koud en grijs, maar binnen in De Kooi brandt de kachel en is het behaaglijk warm. Een heel gezellige sfeer waarin leven en werk van Jits Bakker tastbaar en voelbaar worden. Ook is het werk van zijn zoon Tibo van de Zand te zien, die net als zijn vader, een begenadigd kunstenaar is.

Traditie

Jits Bakker heeft tijdens zijn leven vaak rondom de Kerst zijn atelier open gesteld voor vrienden en belangstellenden. Hij stond dan zelf achter de bar. Tibo van de Zand, tevens voorzitter van de Stichting Jits Bakker Collectie, zet deze traditie voort.

Vrijdag 27 december 2019: 12:00 – 17:00 uur Rondleidingen: 13:00 uur en 15:00 uur.

Atelier ‘De Kooi’ en beeldentuin
De Holle Bilt 16-18
3732 HM De Bilt

Open dag Atlelier Jits Bakker De Kooi De Bilt

Een galerij met beelden die overal in de wereld zijn te bewonderen, maar hier in het klein

Open dag Atlelier Jits Bakker De Kooi De Bilt

Ook glaskunst en natuurlijk beelden van de hand van Jits Bakker

Open dag Atlelier Jits Bakker De Kooi De Bilt

Buiten is er ook veel te zien

Open dag Atlelier Jits Bakker De Kooi De Bilt

De gezellige zithoek is opgevrolijkt met werken van Tibo van de Zand en van Jits Bakker

Open dag Atlelier Jits Bakker De Kooi De Bilt

Jits Bakker is aanwezig in beeld en in een video

Open dag Atlelier Jits Bakker De Kooi De Bilt

Tibo en vriendin Liza ontvangen je graag in Atelier De Kooi

Meer informatie over Jits Bakker en Atelier De Kooi is hier te vinden.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht