Vrijdag 9 september de ‘Dag van de scheiding’

Insight Legal Advocaten Bilthoven

Insight Advocaten Bilthoven – Jelle Braak

Mensen die in scheiding liggen, ervaren die tijd als zwaar en emotioneel. Toch heeft een grote meerderheid geen spijt van de beslissing om uit elkaar te gaan. Dat bleek uit het onderzoek van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) naar scheiden in Nederland, dat in 2010 werd gepresenteerd. Sinds 2010 wordt ieder jaar de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de maatschappelijke gevolgen van scheidingen en voor het belang van een deskundige begeleiding daarbij.

OopopDeBilt.nl sprak met Jelle Braak (advocaat bij Insight Legal Advocaten in Bilthoven): “Op vrijdag 9 september a.s. kan iedereen die meer wil weten over het onderwerp ‘scheiden’ telefonisch contact opnemen met ons. Het is mogelijk om vragen te stellen en meer informatie te krijgen over een eventuele echtscheiding of relatiebeëindiging en/of over de gevolgen van een eerdere scheiding.”

“Omdat de toeloop in de afgelopen jaren groter was dan verwacht, is besloten om op vrijdag 9 september a.s. alleen telefonisch advies te geven en daar waar nodig hen alsnog in de gelegenheid te stellen om een afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek van een half uur. In dit gesprek zullen wij hen informeren over alle zaken die bij een scheiding komen kijken”, aldus Jelle Braak.

De dag is met name bedoeld voor mensen die zich afvragen wat een echtscheiding voor hem of haar en eventuele kinderen betekent. Veel mensen hebben geen idee welke gevolgen een scheiding heeft en hoe ze het moeten aanpakken. Ze weten dat de relatie waarin ze zitten niet goed meer is, maar ze zijn bang voor wat er gebeurt als ze daadwerkelijk een scheiding aanvragen. Ook financieel gezien is er vaak onzekerheid over de consequenties van een echtscheiding of verbreking van een relatie. Het gratis advies van de advocaat verschaft een beter inzicht daarin.

Een goede en respectvolle scheiding

De advocaten van Insight Legal onderstrepen het initiatief om meer aandacht te vestigen op het belang van een goede en respectvolle scheiding. Het personen- en familierecht is een gebied met vele, vaak ingewikkelde, emotionele, juridische en fiscale aspecten. Dit stelt hoge eisen aan zowel de kennis van onze advocaten als de omgang met de cliënt en andere betrokkenen. De kennis en kwaliteiten van de familierechtadvocaten van Insight Legal zijn van hoog niveau en worden continu up-to-date gehouden.

Insight Legal Advocaten,

REMBRANDTLAAN 31

3723 BG BILTHOVEN

T: 030 – 228 70 85

www.insightlegal.nl

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.