Vrijwilligers Voedselbank De Bilt plukken appels

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt plukt appels in Zeist

Vorige week dinsdag gingen dertien vrijwilligers van Voedselbank De Bilt op pad om in Zeist appels te gaan plukken. Fruitteler Westeneng uit Zeist had nog aardig wat appels hangen in zijn boomgaard. Het ging om de Idared, een prachtige rode handappel, die hij helaas door de Russische boycot moeilijk kan verkopen. “De supermarkten in Nederland willen vooral Jonagold en Elstar,” volgens fruitteler Izaak Westeneng.

Een mooie reden om te kijken of hij hiermee de Voedselbanken in de buurt blij kon maken. “Voedselbank De Bilt wilde graag komen plukken,” vertelt hij. “Vandaag waren ze er met een team van dertien vrijwilligers die het tempo er aardig in hadden zitten. Voedselbank Utrecht en Zeist gingen hen reeds voor, maar er is genoeg.“

“De Idared gebruiken wij als teler om de Jonagold te bevruchten. Ze staan om de negen Jonagoldboompjes aangeplant. De Idared is laat rijp en heeft dit jaar optimaal geprofiteerd van het mooi najaarsweer. De smaak is dan ook erg goed!” vult hij aan.

Extra koekcapaciteit

Omdat Voedselbank De Bilt niet over voldoende koelcapaciteit beschikt, slaat Westeneng de geplukte appels bij hem op en de chauffeur van de Voedselbank komt elke week een portie ophalen. Het was naast een nuttige, ook een gezellige bezigheid om zo lekker buiten met een frisse neus en met elkaar appels te plukken. Het tempo zat er goed in. Izaak Westeneng kon de plukkers maar nauwelijks bijhouden met de aanvoer van lege kistjes. Uiteindelijk werd er wel zestig kisten appels geplukt!

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Izaak Westeneng verteld over de Idared

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Voedselbank De Bilt Appels Plukken in Zeist

Je zou er zo zin in krijgen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.