Wethouder Madeleine Bakker ontsteekt het oranje licht

Orange the World Soroptimistclub De Bilt Bilthoven

Soroptimistclub De Bit-Bilthoven zegt: ‘Stop geweld tegen vrouwen’, voor het tot 10 december oranje verlichte Jagtlust

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven zegt: `Stop geweld tegen vrouwen”. Ook Gemeente De Bilt doet mee aan de internationale campagne ‘Orange the World’. Zij wil zo laten zien de strijd tegen geweld tegen vrouwen te steunen. “Leven in veiligheid is een mensenrecht voor iedereen”, aldus de wethouder Bakker-Smit.

Jagtlust kleurt Oranje

Vanaf vandaag hebben de schijnwerpers van het witte gemeentehuis Jagtlust oranje filters. Wethouder Madeleine Bakker ontstak samen met Soroptimistclub voorzitter Nicolette Kunze het eerste oranje licht bij de hoofdingang. Verder waren de dames voor deze gelegenheid allen in het oranje gekleed of hadden een oranje accenten.

‘Orange the World’

‘Orange the World’ is de internationale campagne van de Verenigde Naties: ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van bijzondere bouwwerken een onderdeel van deze campagne. In het eerste jaar kleurden bijvoorbeeld Time Square, Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo oranje. Inmiddels worden overal bouwwerken oranje uitgelicht en vinden er activiteiten plaats in meer dan 100 landen. Oranje staat voor de dagenraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

16 Days of Action against Violence

In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs Nederland en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne, onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action against Violence’.

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven heeft dit jaar bij de gemeente gevraagd om mee te doen aan de internationale campagne ‘Orange the World’. De gemeente reageerde positief en heeft onderzocht hoe zij gemeentehuis Jagtlust oranje kan kleuren in de campagneperiode.

De nationale start van ‘Orange the World’ vindt die dag plaats met medewerking van de ministers Ingrid van Engelshoven en Sigrid Kaag.

Voor hen die met geweld te maken en hulp nodig hebben zijn er hulplijnen:

“Hear my Voice”: 0800 – 3200032 (praat met lotgenoten)
“Veilig Thuis”: 0800-2000 (advies en meldpunt voor huiselijk geweld) of sociaal team Mens De Bilt 0307271557.

Orange the World Soroptimistclub De Bilt Bilthoven

Een korte toespraak van Madeleine Bakker-Smit alvorens tot actie over te gaan

Orange the World Soroptimistclub De Bilt Bilthoven

D wethouder draaide samen met Nicolette Kunz de eerste oranje lampen in de lantaarns van de hoofdingang

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht