Dag van de Mantelzorg

Wethouder Anne Brommersma reikt de eerste waardecheque uit

Wethouder Anne Brommersma reikt de eerste waardecheque uit op de Dag van de Mantelzorg

Afgelopen donderdag was het de Dag van de Mantelzorg. Wethouder Anne Brommersma opende de bijeenkomst in d’Amandelboom Bilthoven. Ook werd deze middag de eerste van vele cheques voor nieuwe mantelzorgers uitgereikt aan Sybelle van Erven.

Brommersma: “Niet alleen ben ik blij als verantwoordelijk wethouder deze dag in De Bilt te mogen openen, maar ook vanuit eigen ervaring als mantelzorger: mantelzorg is geen vrijwilligerswerk, je doet het met liefde, weet zoals velen hoe belangrijk mantelzorgers zijn en dat deze bijzondere aandacht voor mantelzorgers daarom zo op z’n plaats is.”

De gemeente samen trekt in de gemeente samen op met Steunpunt Mantelzorg van MENS De Bilt, die mantelzorgers ondersteunen waar nodig. Belangrijk hierbij is, dat mantelzorgers bekend worden bij dit steunpunt. Op basis van landelijke cijfers moet De Bilt rond de 9.000 mantelzorgers hebben. Op dit moment is door een actieve publiekscampagne “Een uit duizenden”.

Deze dag was er ook vooral om onze mantelzorgers te bedanken. In De Bilt doen ze dat dit jaar met de zogenaamde mantelzorgwaardering: wie als mantelzorger werkt of dit voor en ander doet kan zo’n waardering via MENS De Bilt regelen door een formulier in te vullen op de website. In samenwerking met de winkeliersverenigingen worden mantelzorgers gewaardeerd met 5 vouchers elk ter waarde van € 10,-. “Ik ben dan ook trots om uitgerekend vandaag de eerste waarderingen te mogen uitreiken aan Sybelle van Erven.” Met: “Heel veel plezier vandaag. Geniet ervan, het is verdiend!” besloot Brommersma haar inleiding

Marianne Houkamp reikte bovendien twee blauwe koffertjes uit aan vrijwilligers als extraatje. Door loting kregen Paul Zoontjes en Jannetta Jacobs-Simon deze goodie-bag.

Radio 1

Als ‘extraatje’ was Radio 1 aanwezig met de ‘bus’. tussen vier en vijf uur werd er live aandacht besteed aan De dag van de mantelzorg in De Bilt. Een bijzondere gebeurtenis.

Na de opening en het plenaire gedeelte hadden de aanwezige mantelzorgers zich ingeschreven voor diverse workshops, van meditatief schilderen tot het maken van een etagère van gebruikt servies.

Dag van de Mantelzorg MENS De Bilt

Paul Zoontjes was een van de twee gelukkigen die het blauwe koffertje kreeg

Dag van de Mantelzorg MENS De Bilt

Het was gezellig druk in d’Amandelboom

Dag van de Mantelzorg MENS De Bilt

Ook Jannetta Jacobs-Simon was blij met haar koffertje

Dag van de Mantelzorg MENS De Bilt

Workshop verhalen vertellen

Dag van de Mantelzorg MENS De Bilt

Met Pauline Wijnen

Dag van de Mantelzorg MENS De Bilt

Workshop etagères maken

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.