Sieraden van Aletta Teunen in Ruimte voor Kunst

Aletta Teunen

Edelsmid Aletta Teunen exposeert in Ruimte voor Kunst De Bilt

Afgelopen zaterdag is de expositie van Aletta Teunen in Ruimte voor Kunst aan de Dorpsstraat in De Bilt officieel geopend. Aletta is een edelsmid die zich voor haar sieraden laat inspireren door de infrastructuur van Nederland. Dit doet ze bijvoorbeeld aan de hand van luchtfoto’s, architectuur in steden en geografische thema’s.

“Mijn werk bestaat uit draagbare sieraden, die gebaseerd zijn op een foto / verhaal,” vertelt de uit Utrecht afkomstige Aletta Teunen. “Het verhaal dat ik uit de luchtfoto’s van Marco van Middelkoop haal, of het persoonlijke verhaal van een klant. Typisch Hollandse dingen die ik terug vind in de geografie, rivieren, dijken, polders, weiland of eiland, maar ook architectuur of industrie die Hollandse aspecten hebben vind ik leuk om te verbeelden in sieraden.”

Het collier ‘Utrecht’

Het verhaal over het collier Utrecht Infrastructuur:

Aletta: “Ik heb de Infrastructuur binnen de provincie Utrecht opgedeeld in de belangrijkste waterwegen, autowegen en spoorlijnen. De onderste laag, water, heb ik bijvoorbeeld uit een plaat titanium gezaagd en blauw gemaakt met de vlam. Voor het collier heb ik ioliet gebruikt. Een zachte blauwtint die goed past bij het blauw van het titanium.”

Kortom, alle reden om deze prachtige sieraden te bekijken in Ruimte voor Kunst, Dorpsstraat 42, 3732 HJ De Bilt. Tot en met 15 januari 2017.

Openingstijden
:

Woensdagen, donderdagen en vrijdagen: 11-18 uur

Zaterdagen: 11-17 uur

Zondagen: 13-17 uur

Pernis als voorbeeld

Organische vormen

Hoe bandenstapels kunst worden gevat in een sieraad

Provincie Utrecht als oorsieraden

Het Evoluon Eindhoven als inspiratiebron

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.