Kunst uit Eigen Provincie in WVT geopend

Kunst uit Eigen Provincie

Kunst uit Eigen Provincie in de WVT officieel geopend

Gisterenavond was het zo ver. De jaarlijks terugkerende tentoonstelling Kunst uit Eigen Provincie is door burgemeester Bas Verkerk officieel geopend. Na een korte en boeiende inleiding, telde de burgemeester af naar ‘0’, waarna het licht overal in de tentoonstellingsruimten aan ging.

Burgemeester Verkerk was het opgevallen dat er in De Bilt zuinig en goed met kunst wordt omgegaan en dat er heel veel op dit gebied is te doen. Dit straalt af op de omgeving en kunstenaars exposeren maar al te graag in De Bilt. Zeker met de doelstelling van de vereniging met betrekking tot de tentoonstelling om drempelverlagend te werken voor zowel beginnende-, gevorderde exposanten als voor de bezoekers, komt er een mooie en interessante collectie tot stand. Er exposeren deze editie 44 kunstenaars met een divers aanbod.

Er waren veel belangstellenden op opening van de tentoonstelling afgekomen, die tot en met 5 januari duurt. In 1973 werd voor het eerst de tentoonstelling Kunst uit Eigen Woonplaats gehouden met plaatselijke kunstenaars. Vanaf 1992 werd deelname uit de gehele provincie mogelijk en geniet ieder jaar weer in een ruime belangstelling.

Openingstijden:

Vrijdag 23 december 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 24 december 13.00 – 16.00 uur
Eerste en Tweede Kerstdag 13.00 – 16.00 uur
27  t/m 30 december 10.00 – 16.00 uur
31 december en Nieuwjaarsdag 13.00 – 16.00 uur
2 t/m 5 januari 10.00 – 16.00 uur

De toegang is gratis. Meer weten? bezoek de website www.vvsowvt.nl

Burgemeester Bas Verkerk telde af en opende de tentoonstelling

Er waren veel belangstellenden op de opening af gekomen

De kunstenaars gaven zelf een toelichting

Diverse stijlen zijn vertegenwoordigd

Met ruime aandacht voor keramiek

En fotografie

De burgemeester nam alle tijd om de kunstwerken te bekijken

Alle plekjes in de WVT zijn benut

Kunst uit Eigen Provincie

Marcel Jansen was voor de eerste keer vertegenwoordigd

Burgemeester Bas Verkerk had zo zijn favoriete kunstwerken liet hij weten aan Anoushka Moes

Een variant op een bekend thema

Kortom, genieten van kunst

 

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.