Open dag Groenhorst Maartensdijk spannend en leuk!

Groenhorst Maartensdijk

Groenhorst Maartensdijk open dag 2017 SPANNEND!

Vandaag stonden de deuren open van het Groenhorst Maartensdijk. Leerlingen van de basisschool kwamen met hun ouders een kijkje nemen. Het was gezellig druk in de school en zowel leraren, leerlingen en zelfs oud-leerlingen, gaven uitleg en demonstraties en de bezoekers konden vooral ook zelf lekker aan de slag!

Dieren, groen en food

Naast de theorielessen werken de leerlingen van Groenhorst Maartensdijk met dieren en groen. Ook met ‘food’ kan je aan de gang. Rond de school zijn prachtige tuinen, een stal en een heuse kas, waar leerlingen regelmatig opdrachten doen. De meeste kinderen vinden de afwisseling van theorie en praktijk op schooldagen fijn.

Veel te doen

De doe-dingen waren vandaag natuurlijk verreweg het populairst onder de aspirant leerlingen. Ook het natuurkundelokaal mocht zich verheugen in hoge bezoekersaantallen. Niet voor niets, want hier gebeurde toch wel heel veel spannende en interessante dingen! Ook lieten vele bezoekers zich verleiden tot het bakken van een broodje, het schikken van bloemen, planten oppotten en een wandelingetje maken met de pony’s van Groenhorst. De konijnen kwamen deze dag ook niets te kort aan voer en aandacht. Vanzelfsprekend werden ook de theorielokalen bezocht, want een vak leren zonder theorie en de basis vaardigheden zoals wiskunde, Nederlands, Engels, Duits etc. is onmogelijk!

De hele ochtend werden er verse broodjes gebakken op de ‘food’ afdeling

Groenhorst Maartensdijk

‘Food’ hoort bij de opleiding

De konijnen kwamen vandaag niets te kort

Daar kun je mee thuiskomen, een mooi bloemstukje

Zo! Meer licht dan zonlicht!

Groenhorst Maartensdijk

Een blokje om met de pony

Plantjes oppotten in de kas

De trots van Groenhorst, een drie meter lang zoutwater aquarium

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.