Dorpsgenoten: Els van Stratum, beeldend kunstenaar

Kunstenaar Els van STratum

Dorpsgenoot en beeldend kunstenaar Els van Stratum

In de rubriek Dorpsgenoten, gaan we deze keer op bezoek bij Els van Stratum, beeldend kunstenaar in De Bilt. Els van Stratum is een bekende Biltse kunstenaar, die al jaren actief is in onze gemeente. Zij is van oorsprong Limburgse en geboren in Munstergeleen. In 1989 is zij richting het westen verhuisd om uiteindelijk via Groenekan in De Bilt terecht te komen.

Als kind van 10 jaar was zij al druk in de weer met klei en later zelfs met brons. Zij is autodidact maar werd van kinds af aan begeleid door diverse kunstenaars waaronder Frans van Hoof, die haar de kneepjes van klei en brons bijbracht.

Kunstenaar Els van STratum

Lekker puhhh

Uiteindelijk startte Els in 2003 haar eigen atelier, waar ze bovendien ook les geeft aan kinderen en volwassenen. Op dit moment schildert zij vooral met acryl en steeds vaker met olieverf: “Eigenlijk heb ik geen geduld voor olie,” vertelt Els. “Je moet vaak dagen wachten voordat je weer verder kunt en dat is niet zo mijn ding. Met acryl is dat wat makkelijker. Maar de uitdrukking in olie is wel veel mooier en je kunt er veel meer mee, vandaar dat ik deze techniek steeds vaker toepas en mij oefen in geduld…..”.

Els maakt onder andere portretten met een bijzondere uitstraling of uitdrukking. “Hierdoor krijgt een portret iets brutaals, of wordt juist ingetogen of krijgt een onverwachte wending. Een goed voorbeeld hiervan zijn ‘Lekker puhhh’, ‘Friends Forever’ of ‘De Schreeuw’”. Ook dieren worden regelmatig aan het doek toevertrouwd.

Van Selfies tot Bilfies

Selfies, we kunnen niet zonder. Dat ondervindt Els ook. “Ik vond het zelf wel grappig om de selfie een andere dimensie te geven in de vorm van een Bilfie,” vertelt Els. “Twee jaar geleden begon ik hiermee. Het leuke is, dat ik steeds meer bilfies in opdracht maak en het langzaam uitgroeit tot een rage. Het is een grappig en licht erotisch kunstwerk dat een andere kijk op jezelf geeft, zonder dat een ander nu direct in de gaten heeft dat het jouw billen zijn…..”.

Kunstenaar Els van STratum

Een van haar laatste creaties: de Bilfie

Exposities

Els van Stratum exposeert regelmatig. Haar eerst volgende expositie is in maart en april in het volgende jaar bij Galerie Mi in Bilthoven.

Els van Stratum maakt ook kunst in opdracht

Els maakt ook kunst in opdracht. Een portret of huisdier, maar ook bepaalde onderwerpen en kleuren kunnen in opdracht worden gegeven.

Cursussen

Verder organiseert zij regelmatig cursussen voor kinderen en volwassenen.

Benieuwd geworden? Kijk op haar website www.elsvanstratum.nl

Kunstenaar Els van STratum

‘After Dinner’ kunstwerk in ontwikkeling

Kunstenaar Els van STratum

Kunstenaar Els van Stratum

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.