Leerlingen Groenhorst Maartensdijk op sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek

Directeur Rabobank Rijn en Heuvelrug Migchel Dirksen ontving vandaag ook een aantal sollicitanten van Groenhorst Maartensdijk in het Rabokantoor te Bilthoven

Vandaag was het voor de vierdeklassers van Groenhorst Maartensdijk een spannende dag. Deze leerlingen gingen op bezoek bij een werkgever voor een sollicitatiegesprek. Deze sollicitatietraining wordt georganiseerd door Rotary De Bilt – Bilthoven.

De werkgeversrol wordt gespeeld door de leden van de Rotaryclub. De Rotary-leden kregen op deze maandag een aantal sollicitanten bij hen op kantoor. De samenwerking tussen het Groenhorst Maartensdijk en de Rotary De Bilt – Bilthoven loopt al meer dan tien jaar, waardoor de Rotarians de nodige ervaring hebben opgedaan bij het voorbereiden en voeren van een dergelijk sollicitatiegesprek. Jaarlijks komen rond de 100 vierdejaars VMBO’ers op gesprek.

Geen echte baan wel een super ervaring

Het eindresultaat is geen echte baan, maar het biedt de leerlingen wel een goede training om een dergelijk gesprek in de praktijk te voeren. Er wordt beoordeeld op de voorbereiding, houding, mondelinge vaardigheden, interactie, improvisatie en natuurlijk op de sollicitatiebrief en het CV. Het is een goede oefening en daarom is het meedoen ook verplicht voor de leerlingen.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.