Net over de grens: Sneeuwklokjes Nieuw Amelisweerd tikken de winter weg

Landhuis Nieuw Amelisweerd

Het landhuis Nieuw Amelisweerd

Net over de grens liggen de landgoederen Oud- en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen. De meest Biltenaren zullen deze gebieden wel kennen. De landgoederen en de landhuizen hebben een rijke geschiedenis en zijn Rijksmonumenten. In het vroege voorjaar staan hier duizenden sneeuwklokjes te bloeien; een prachtig gezicht.

In de middeleeuwen ontstonden de landgoederen vanuit drie ridderhofsteden langs de Kromme Rijn. Door de eeuwen heen zijn natuur en cultuur hier met elkaar versmolten.

Recreatiegebied

In de vorige eeuw heeft de gemeente Utrecht de gebieden aangekocht als recreatiegebied voor haar bewoners. Anno nu is het gebied met jaarlijks circa 1,5 miljoen bezoekers het best bezochte groengebied van Utrecht. Gelukkig kun je er op een doordeweekse dag nog altijd rustig wandelen of fietsen.

Sneeuwklokjes

Nieuw Amelisweerd staat bekend om de vele sneeuwklokjes die je hier in februari en maart kunt bewonderen. Het veld voor het landhuis is nu vooral nog wit van resten sneeuw. Toch bloeien op dit moment de sneeuwklokjes al, maar ze zijn nog klein. Binnenkort zal het veld voor het landhuis wit kleuren van duizenden bloeiende sneeuwklokjes. Echt een reden om Amelisweerd juist dan eens te bezoeken.

Ook omliggende gebieden en vooral de sneeuwklokjeslaan staan dan vol met de lieflijk bloeiende klokjes. Een heerlijk schouwspel bij een ontspannende wandeling door dit gebied.

sneeuwklokjes

De sneeuwklokjes genieten van het zonnetje dat vandaag zo heerlijk scheen

De sneeuwklokjes bloeien al, maar ze zijn nog klein

Mooie witte brug over de Kromme Rijn in Nieuw Amelisweerd

Bunkers en geknotte wilgen zijn beeldbepalend in de velden van Nieuw Amelisweerd

Vanaf de Hoge Bos laan heb je een mooi uitzicht op de gebouwen van de Universiteit Utrecht in de Uithof

Ganzen zijn in grote getale neergestreken om hier te grazen en te rusten

Over de andere gebieden, Oud Amelisweerd en Rhijnauwen, maken we we binnenkort nog een reportage.

De sneeuwklokjes bloeien in Nieuw Amelisweerd

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.