Midden in de krokusvakantie is de meteorologische lente begonnen

Krokusvakantie en meteorologische lente in De Bilt

Jagtlust op de eerste dag van de meteorologische lente

Vandaag, midden in de krokusvakantie, is de meteorologische lente begonnen. Meteorologen hebben afgesproken dat de seizoenen worden ingedeeld in periodes van 3 maanden. De lente valt dan in de maanden maart, april en mei. Op die manier kunnen cijfers over het weer gemakkelijker vergeleken worden. 

De meteorologische lente heeft niets met de zon te maken. De lente zoals wij die kennen begint elk jaar op 20 of 21 maart. Dat is de dag dat de zon precies boven de evenaar staat. De dag en de nacht zijn dan precies even lang.

Voor de kinderen die krokusvakantie hebben maakt dat allemaal niks uit. Het weer was vandaag behoorlijk grijs, maar de vroege lentebloeiers waren fleurig aanwezig.

De krokussen bloeien er nu vrolijk op los. In Bilthoven voeren paarse en witte krokussen de boventoon bij Jagtlust.

Bij het tunneltje, langs de Biltse Grift staat een veld vol tere lila krokussen. Dit meisje geniet van de onverwachte betovering die het tapijt van bloemen teweeg brengt.

Meisje geniet in het park bij de Biltse Grift van het tapijt van lila krokussen

Meteorologische lente

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Kees v gogh
    2 maart 2017 op 08:53

    Altijd mooi maar lente is nu nog ver weg

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.