Riksja-project Fietsen Alle Jaren nu ook in De Bilt

Fietsen Alle Jaren

Evelien en Ebbe werden uitgezwaaid op Jagtlust op hun tocht naar de start van NLdoet

Afgelopen vrijdag startte de afdeling De Bilt van de Fietsersbond in samenwerking met MENS De Bilt het project Fietsen Alle Jaren. Vrijwilligers maken ritjes met inwoners van de gemeente De Bilt die zelf niet meer kunnen of durven te fietsen om hen zo het gevoel terug te geven van de wind door hun haren.

Presentatie

Op vrijdag 10 maart werd het project feestelijk geopend door wethouder Ebbe Rost van Tonningen. Hij nam samen met Evelien Ribbens (MENS De Bilt) als eersten plaats in de riksja en door een van de vrijwilligers naar de officiële opening van NLdoet werd gefietst. De ‘aftrap’ van Fietsen Alle Jaren vond plaats voor Jagtlust.

Overgewaaid uit Kopenhagen

Fietsen Alle Jaren is van oorsprong een Deens initiatief en heeft wereldwijd al op veel plaatsen navolging gekregen. De landelijke Fietsersbond introduceerde het in Nederland en De Bilt is de negende gemeente in Nederland die aan dit project deelneemt. Wim Mastop van Fietsersbond De Bilt ziet erg veel potentie in dit project: “Fietsen Alle Jaren is zo’n project waar iedereen blij van wordt, zowel de vrijwilligers als hun passagiers. Een ritje door het groen of door de buurt waar je gewoond hebt: weer de vrijheid van het fietsen voelen.” Samen met andere organisaties als zorginstellingen en de Zonnebloem kan dit helpen iets te doen aan het isolement en de eenzaamheid onder ouderen en mindervaliden.

Fietsen Alle Jaren

Saskia Kluit van de fietsersbond opende de aftrap

Fietsen Alle Jaren

Evelien Ribbens benadrukte het belang van dit project

Fietsen Alle Jaren

De beiden waren geïnstalleerd en de fietsers maakten zich klaar voor vertrek

Fietsen Alle Jaren

Op naar NLdoet 2017

Fietsen Alle Jaren

Nog 100 meter en de karavaan was aangekomen op Zorgboerderij Nieuw Burenveld

Fietsen Alle Jaren

Deze sticker siert de Biltse riksja

Meer informatie: www.fietsenallejaren.nl

Riksja-project Fietsen Alle Jaren nu ook in De Bilt

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.