Burgemeester Sjoerd Potters vanmiddag geïnstalleerd

Sjoerd Potters

Tijdens de installatie krijgt burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt de ambtsketen omgehangen door loco-burgemeester Hans Mieras

Vanmiddag werd tijdens een buitengewone raadsvergadering burgemeester (S.C.C.M.) Sjoerd Potters door de commissaris van de Koning geïnstalleerd. Daarna was er ruimschoots tijd om persoonlijk met de nieuwe burgemeester kennis te maken en hem te feliciteren.

Potters werd op 21 februari als kandidaat burgemeester gekozen door de gemeenteraad. Johan Slootweg (SGP), voorzitter van de vertrouwenscommissie gaf toen aan blij te zijn om deze krachtige en betrokken persoon te kunnen voordragen. Op basis van de aanbeveling van de gemeenteraad en de voordracht door de minister van Binnenlandse Zaken, heeft de Koning nu besloten om Sjoerd Potters te benoemen als burgemeester van de gemeente De Bilt en alzo geschiedde vanmiddag.

Sjoerd Potters is 43 jaar oud en heeft een ruime bestuurlijke ervaring en vanzelfsprekend een groot netwerk. Hij bekleedde bestuurlijke functies in onder andere Helmond, Haaren en Waalwijk. Vanaf 2012 was hij Tweede Kamerlid voor de VVD.

Commissaris van de Koning Willibrord van Beek neemt de gelofte af en installeert de nieuwe burgemeester officieel

Loco-burgemeester Hans Mieras spreekt de nieuwe burgemeester toe voordat hij de ambtsketen overdraagt

Zowel commissaris van de Koning Willibrord van Beek als de partner van de nieuwe burgemeester zijn onder de indruk van de nieuwe ambtsketen, Oud-burgemeester van De Bilt Arjen Gerritsen kijkt goedkeurend toe

Waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Frans Poot overhandigt de nieuwe burgemeester de voorzittershamer

De maidenspeech van Sjoerd Potters

Tijdens de receptie was het de beurt aan de inwoners van De Bilt om de nieuwe burgemeester te verwelkomen. Hier is het de fractie van D66

Ook Kunst en Genoegen Maartensdijk, Wijkraad De Leyen Bilthoven, Woonspraak De Bilt en de politie

Sjoerd Potters

Ook de heer R.D.D. Gurnani (President van de India Foundation) en zijn vrouw maakten kennis met de nieuwe burgemeester en zijn partner

MENS De Bilt was present

Alsmede de brandweer

Sjoerd Potters

En even op de foto met de nieuwe burgemeester

Burgemeester Sjoerd Potters vanmiddag geïnstalleerd

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.