Koeien Nieuw Bureveld dansend naar buiten!

Dansende koeien Nieuw Bureveld

De koeien van boerderij Nieuw Bureveld mochten vandaag weer naar buiten. In de stal was het een drukte van belang. Er waren heel veel mensen gekomen om de koeien te zien dansen. Met of zonder kinderen. Want dit spektakel is ook voor volwassenen nog heel erg leuk om mee te maken. Om elf uur kwamen de eerste koeien het veld op. Eerst nog wat schuchter en onwennig, maar al gauw begonnen ze samen te draven en maakten daarbij gekke bokkensprongen. Dansende koeien dus!

Het publiek genoot er van. De koetjes maakten diverse charges tot grote vreugde van het publiek. Samen rennen, bokkensprongen maken, dan weer stilstaan en de omgeving in zich opnemend. De dieren waren zichtbaar opgewonden. Sommigen proefden al wat van het verse groene gras. Dat is wel even wat anders dan hooi!

Intussen was het op het boerenerf van Nieuw Burenveld echt feest. Een heus koeienspringkussen en overal gezellige zitjes met hapjes en drankjes rondom de Landwinkel de Hooierij. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt door vele gezinnen.

Om één uur werd een tweede kudde koeien de wei in gelaten. Deze koeien waren wat jonger en gedroegen zich nog onstuimiger dan de eerste lichting. Snuivend, hijgend en met het schuim op de bek verkenden ze de wei.

De brandrode runderen staan nog op stal. Een aantal koeien moet nog kalveren. Als dat allemaal goed gegaan is, mogen zij ook naar buiten, en wel naar de wei op landgoed Sandwijck!  Een pasgeboren kalfje wekte veel vertedering op.

Al met al een heel leuk evenement. Koetjes blij. Publiek blij! Nieuw Bureveld blij!

Dansende Koeien Nieuw Burenveld De Bilt

Het was een drukte van belang in de stal. De koeien kwamen niets te kort deze dag

Dansende Koeien Nieuw Burenveld De Bilt

Dansende Koeien Nieuw Burenveld De Bilt

Opgewonden renden de koeien door de wei

Dansende Koeien Nieuw Burenveld De Bilt

Toeschouwers waren in grote getale naar de boerderij gekomen voor het bijzondere schouwspel

Even stilstaan en de omgeving in je opnemen

Dansende Koeien Nieuw Burenveld De Bilt

Nadat de koeien waren uitgeraasd, was er veel te doen op het boerenerf rondom Landwinkel de Hooierij

Dansende Koeien Nieuw Burenveld De Bilt

Een koeienspringkussen bood veel vermaak voor de kleintjes

Dansende Koeien Nieuw Burenveld De Bilt

Overal waren gezellige zitjes waar je kon genieten van lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk het voorjaarszonnetje

Dit kalfje is nog heel klein. Binnenkort komen er nog meer!

Koeien Nieuw Bureveld dansen naar buiten!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.