Jits forever

Jits forever

JIts Bakkers beelden op Landgoed Beerschoten blijven boeien

Jits Bakker’s beelden op landgoed Beerschoten blijven boeien. Een ieder die langs de beeldentuin wandelt, wordt aangetrokken tot de kunstwerken die daar staan opgesteld. De beelden blijven verrassen. Bij ander licht, een ander seizoen, een andere hoek, steeds weer valt er iets nieuws aan te ontdekken. 

“Het Provinciaal JitsArt Museum. Beelden op Beerschoten is een museum beeldenpark op het landgoed Beerschoten in De Bilt met een grote permanente verzameling monumentale beelden in brons en marmer van de international vermaarde kunstenaar Jits Bakker.

Beelden die zich even goed thuisvoelen in een rustieke natuurlijke omgeving als in het bruisende centrum van een dynamische stad. Daarmee wordt de plastische kracht en kwaliteit onderstreept die uitstijgt boven lokale beperkingen. Zijn monumentale beelden staan op vele prominente openbare locaties in de wereld en zijn werken bevinden zich in vele museale en particuliere collecties. Het park is fraai gelegen in de Stichtse Lustwarande, een uitgestrekt wandelgebied ten oosten van Utrecht.

Het beeldenpark is eigendom van de provincie Utrecht en is op alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.” www.jitsartmuseum.com

De poort van Icarus

Sundancer

Europa en de stier

Het voormalig koetshuis met daarvoor Jits’ beeld

De wielrenners

De trompettist

Jits forever

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht