Wijnhuis Zuid houdt jubileumproeverij

Wijnhuis Zuid

Wijnhuis Zuid Bilthoven viert één-jarig bestaan met wijnproeverij

Afgelopen zaterdag vierde Wijnhuis Zuid haar eerste verjaardag met een jubileumproeverij. In de serre van Bistro Bilthoven stonden 30 wijnen klaar om te proeven én met een aantal bites om de wijn & spijs-combinaties te onderstrepen. 

De 30 wijnen waren ingedeeld in smaakpatronen zoals fris, stevig, rond, krachtig, etc.. Je kon voorafgaand een test doen om te kijken welk smaakpatroon het beste bij je past. Je kreeg dan een mooiebutton met daarop bijvoorbeeld ‘Ik ben Krachtig’. Bovendien was de proeflijst uitsluitend voorzien van de namen van de wijn en (nog) geen prijzen. De filosofie achter deze manier van proeven is dat je je niet laat beïnvloeden door de prijs, maar alleen door je smaak.

Wij startten met patroon: fris. We vervolgden daarna onze reis langs eerst de witte wijnen en later rood. Er waren tussen de wijnen werkelijk pareltjes te ontdekken. Een knisperfrisse sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland, een heerlijke pecorino, een niet te versmaden Pernand Vergelesse en een mooi gemaakte Viognier, om er een paar te noemen.

Ook de rondreis rood was avontuurlijk en soms verrassend. Een mooie Oostenrijkse zweigelt, een schitterende Chianti Classico, een zeer verrassende Primitivo di Manduria en een prachtige Amarone.

De aanwezige proevers vonden het een leuke wijnproeverij. “Vooral de sfeer tijdens een wijnproeverij vind ik belangrijk. De locatie, die overigens prima is, en de manier van presenteren. Ik vond het wel grappig dat ze de wijnen ‘door elkaar’ hebben gezet en gesorteerd op smaaktype. Zelf ben ik blijkbaar Krachtig, maar heb ook de anderen geproefd hoor…”, vertelde één van hen ons.

Kortom, een boeiende wijnreis met gelijkgezinden, waardoor er ook onderling tussen de proevers interessante gesprekken ontstonden.

Michel Stevens van Wijnhuis Zuid Bilthoven schenkt en vertelt

Het was gezellig druk rondom de proeftafels

De wijnen stonden op smaaktype. Ofwel wit, rosé en rood door elkaar. Het was dan ook een echte wijnreis

André Feiner (van Wijnhuis Zuid Amsterdam) ontfermde zich over de andere proeftafel

Na de proeverij werd er druk gediscussieerd welke wijnen er besteld gingen worden

Wijnhuis Zuid houdt jubileumproeverij

 

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Cees Jansen
    10 mei 2017 op 13:08

    Wijn proeven is toch heerlijk. Geef mij een goede rode wijn.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.