De Waarde van Voedsel met Samen voor De Bilt

Ruim 40 deelnemers waren op deze lunchbijeenkomst afgekomen. Hier de presentatie van BiltsHeerlijk door Maaike Noorlander

Vandaag organiseerde Samen voor De Bilt een lunchbijeenkomst over de Waarde van Voedsel in de Schutsmantel Ruim 40 deelnemers kwamen af op de uitnodiging om verder na te denken over de vragen: Hoe zet je een duurzame en gezonde maaltijd op tafel in een zorginstelling, restaurant of kantine? Wat is eigenlijk duurzaam? Waar let je op bij de inkoop en het bereiden van de maaltijd? Hoe ga je voedselverspilling tegen?

Bio(logisch)

Drie sprekers kregen het woord. Jan Peter Oosterloo, eigenaar van Ekoplaza in Bilthoven, legde uit dat als je duurzaam wilt eten biologisch voedsel de beste basis is. Bij de keuzes die hij moet maken kijkt hij verder dan alleen de productie van het voedsel. Het gaat ook om welk verpakkingsmateriaal gebruik je, hoe worden de producten aangeleverd en wat doe je met het voedsel dat over datum is?

650 maaltijden per dag

Nico de Bree, Manager Maaltijdservice en Gastvrijheid van Warande, is dagelijks verantwoordelijk voor 650 warme maaltijden. Hij ging daarbij in op zijn uitdagingen: hoe kun je duurzaam koken, voedselverspilling tegen gaan als rekening moet houden met een hoge diversiteit aan diëten en aan wensmaaltijden? En als je ook nog het hele jaar voldoende afwisseling wilt bieden in het menu? Hij is op de goede weg: door een paar bewuste keuzes te maken kreeg hij de voedselverspilling van 43% naar 23%!

BiltsHeerlijk

Maaike Noorlander van BiltsHeerlijk wil in de gemeente De Bilt milieuvriendelijk & gezond voedsel de normaalste zaak maken. BiltsHeerlijk heeft mooie activiteiten op stapel staan: een voedselbos, een dorpsmarkt met streekproducten, een fietsroute ‘Beleven van voedselproductie’ en voedseleducatie voor jeugd & gezin. Vindt u dit goede initiatieven? Doe mee en sluit u aan bij Biltsheerlijk via info@biltsheerlijk.nl.

De bijeenkomst werd voorbereid door het Platform Duurzaamheid. In deze groep zitten vertegenwoordigers van partners van Samen voor De Bilt.

Samen voor De Bilt organiseert ontmoetingen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zo stimuleren zij betrokken ondernemen in de gemeente De Bilt en versterken zij de lokale samenleving.

Zie voor nadere informatie: www.samenvoordebilt.nl

De Waarde van Voedsel Samen voor De Bilt

Joanne Penning van Samen voor De Bilt opende de middag

De Waarde van Voedsel Samen voor De Bilt

Nico de Bree manager Maaltijdservice en Gastvrij van Warande

De Waarde van Voedsel Samen voor De Bilt

Er werd druk meegeschreven

De Waarde van Voedsel Samen voor De Bilt

Jan Peter Oosterloo van EkoPlaza gaf een duidelijk inzicht in de spagaat waarin een natuurwinkel soms zit

De Waarde van Voedsel Samen voor De Bilt

Na afloop waren er nog vele vragen, gesprekken en kennismakingen

De Waarde van Voedsel met Samen voor De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.