Officiële opening Zwembad Brandenburg met eerste duik Samen Verder

Opening Zwembad Brandenburg

Na het aftellen dook Samen Verder massaal het nieuwe Zwembad Brandenburg in

Vanmorgen was het zover! De officiële opening van Zwembad Brandenburg door Samen Verder! Voorafgaand aan de eerste officiële duik, sprak wethouder Madeleine Bakker-Smit de belangstellenden toe. 

Zesbaans zwembad 

Het nieuwe zwembad dat 25 bij 15 meter meet, heeft een deels beweegbare bodem over de lengte en een beweegbare scheidingswand. De wand maakt het mogelijk om op hetzelfde moment in twee delen verschillende temperaturen in te stellen. Door deze technische oplossing kunnen meer doelgroepen tegelijk van het bad gebruikmaken en is het bad efficiënter te benutten. het zwembad is bovendien net zo groot als het huidige grote bassin van het oude zwembad.

Wethouder Madeleine Bakker: “We zijn zeer blij met dit volwaardige, duurzame zwembad voor de inwoners van de gemeente De Bilt en komende generaties. Er is ruime keuze uit vele activiteiten voor jong en oud waarbij bewegen, sporten en plezier voorop staan.”

Open dag op zondag 29 september 2019 van 09.00 tot 14.30 uur

Kom op zondag 29 september gratis meedoen aan leuke activiteiten in het nieuwe zwembad Brandenburg. Je kunt tijdens de open dag zelf deelnemen aan de activiteiten of vanuit de multifunctionele ruimte naar de demonstraties kijken.

Activiteiten al vanaf 23 september in het nieuwe zwembad

Vanaf maandag 23 september vinden reeds alle activiteiten en zwemlessen plaats in het nieuwe zwembad. Er zijn naast de zwemlessen verschillende activiteiten zoals discozwemmen, aquajoggen, Fifty Fit en Ouder & Kind zwemmen. Natuurlijk kun je ook baantjes trekken en recreatief zwemmen. 

Locatie

Het nieuwe zwembad bevindt zich op de plaats van de voormalige beachvolleybalvelden aan de Leyenseweg 129 in Bilthoven, naast het oude zwembad dat gesloopt gaat worden. Op de locatie van het huidige zwembad wordt te zijner tijd woningbouw gerealiseerd.

Rooster en openingstijden

Kijk voor het actuele rooster en openingstijden op zwembadbrandenburg.nl. 

Samen verder

Samen Verder biedt en begeleid sportactiviteiten die passen bij mensen met een verstandelijke beperking. In de gemeente De Bilt is Samen Verder hierin uniek. Naast professionele sportleerkrachten is er een vaste kern van deels gediplomeerde vrijwilligers die de activiteiten begeleiden. Een vast onderdeel van de activiteiten is het zwemmen op zaterdagochtend.

Opening Zwembad Brandenburg

Een speciaal woord van dank voor Jan Vervat (beheerder van Zwembad Brandenburg) die in de afgelopen weken én het oude Brandenburg draaiende moest houden én het nieuwe zwembad moest opstarten en iedereen wegwijs maken

Opening Zwembad Brandenburg

Applaus voor de toespraak van wethouder Madeleine Bakker-Smit door de aanwezigen waaronder (oud)wethouders en (oud)burgemeesters

Opening Zwembad Brandenburg

Leerlingen van groep 8 van de Julianaschool Bilthoven hadden een kunstwerk gemaakt voor in het zwembad. De wethouder was zo aardig het bord even omhoog te houden voor de foto

Opening Zwembad Brandenburg

Met een druk op de knop zet Christiaan (het jongste lid van Polovereniging BZC Brandenburg) de afteller op het scorebord in werking: van 20 tot 0, het publiek telde mee!

Opening Zwembad Brandenburg

Al snel was het zwembad gevuld met de vaste gebruikers op de zaterdagochtenden Samen Verder

Opening Zwembad Brandenburg

Het toegestroomde publiek. Dresscode: blauwe schoenen!

Opening Zwembad Brandenburg

De wethouder ontving uit handen van Jeroen Geurts van Bouwbedrijf Vaessen (bouwer van het zwembad) een cadeaucheque voor een AED. Geurts hoopt dat deze alleen van de muur af moet voor de jaarlijkse controle

Opening Zwembad Brandenburg

Een ochtendzonnetje verlicht deze morgen het nieuwe zwembad in de opvallend rode kleur

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht