Voetbalmeiden Julianaschool naar finale!

Julianaschool Voetbal team Meiden

Het meidenvoetbalteam van de Julianaschool ruikt de eindoverwinning

Afgelopen weekend werden in Arnhem de halve finales gespeeld van het Cruyff Court 6 vs 6 jeugdvoetbaltoernooi. Het meidenteam van de Julianaschool had zich via de kwartfinales hiervoor geplaatst. Uiteindelijk gingen zij er met de winst van door! Wij zochten de nog steeds in een winaarsroes verkerende dames vandaag op.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waaraan meer dan 20.000 jongens en meisjes tot en met 12 jaar deelnemen op een van de 180 Cruyff Courts in 12 landen. De finale wordt 24 juni gespeeld in Enschede, daar gaan onze dames in ieder geval naar toe! De winnaars (een jongens- en een meisjesteam) hiervan gaan naar Liverpool voor het WK! De meiden van de Julianaschool zien dit al helemaal zitten!

Magistrale overwinning

“We hebben dit weekend echt goed gespeeld en de laatste wedstrijd kon ons alleen nog ontglippen als de nummer twee ons met 14-0 zou verslaan,” vertelde een van hen trots. “Dat gebeurde natuurlijk niet, zij kwamen niet verder dan 0-0.” De winst van de halve finale was nog duidelijk af te lezen aan de dames en ze verkeerden in de winaars-mood om ook de finale binnen te halen.

Training

‘Er wordt dan ook fanatiek getraind,” vertelt meester Jan Prins, coach van het team. Onder leiding van hem en van sportleraar Eric Martherus, wordt er elke woensdagmiddag anderhalf uur fiks getraind. “Het is een pittige training, maar ook heel leuk,” vertelt een van hen. “We gaan dan altijd samen eten en dat is heel gezellig.” De drie keepers van het team krijgen elke donderdag bovendien nog een aparte training. Tijdens een wedstrijd, die in de halve- en in de finale 10 minuten duurt, wordt er veel gewisseld. “We mogen ons dan ook inschrijven met een team van 10 personen.”

IJsje als beloning

“Als we winnen krijgen we een ijsje,” vertelt een van hen. “Bij het kampioenschap van De Bilt, bij de kwart finale….. en bij de halve finale….” De dames herinnerden meester Jan er fijntjes aan dat ze deze ijsje nog niet hadden gekregen. “Komt goed,” klonk het geruststellend.

Johan Cruyff Foundation

Met dit kampioenschap biedt de Johan Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 12 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd. Naast een sportieve overwinning kun je ook de respect-trofee winnen en die geeft ook toegang tot de volgende ronde.

Finale

Het Nederlands Kampioenschap vindt dus plaats op 24 juni in Enschede. Hier zullen de kinderen – 11 jongens- en 11 meidenteams – strijden om de titel: “Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2017”. Het winnende team gaat zoals gezegd naar Liverpool. Voor Enschede heeft de Julianaschool alvast een flinke bus gehuurd, zodat er veel fans meekunnen om hen aan te moedigen. “Die finale gaan we winnen!” Klonk het overtuigend. Wij wensen de meiden in ieder geval veel succes in de finale!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.