Aanstaande zaterdag 17 juni rijdag modelspoorbaan Leijensehof

Rijdag Modelspoor Museum Bilthoven StOMM

Deze ESU V200 van de DB in H0 is een plaatje op de modelspoorbaan

Aanstaande zaterdag 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur houdt de Stichting Openbaar Museum Modelbouw haar halfjaarlijkse modelspoorbaan rijdag. “Aan de immense modelspoorbaan wordt door vrijwilligers al vanaf januari 2008 hard gewerkt,” vertelt Willem Boot, voorzitter van StOMM. “De H0-baan is dan ook uitgegroeid tot een waar museum en omvat modelbanen die de stoutste verwachtingen overtreffen.” Op hun website worden geregeld bouwverslagen geplaatst met foto’s. De toegang is gratis! Leijenseweg 115 o (o van oliebol) 3721 BC Bilthoven (naast The Real Gym)

Rollend materieel naar Zwitsers en Duits voorbeeld

Het rollend materieel komt hoofdzakelijk uit het zogenaamde tijdperk III en omvat globaal de periode 1945 – 1965. Het materieel is naar Zwitsers en Duits voorbeeld en rijdt voor het overgrote deel op drie-rail wisselstroom. De H0-modellen zijn onder andere van Märklin, Fulgurex, Roco, Lemaco, Rivarossi, HAG, Metropolitan, LS Models en Bemo. Ook is een deel van de baan gelijkstroom, waar weer andere merken te zien zijn zoals Fleischmann.

Zwitserland in H0m

Er is bovendien een mooi Zwitsers smalspoor (H0m) te zien met als voorbeeld het station Gletsch van de Furka Oberalp Bahn als middelpunt. Zoveel mogelijk wordt de werkelijkheid benaderd.

Volledig handgebouwde modelspoorbaan

Kortom, alle reden om zaterdag 17 juni tussen 10.00 tot 15.00 uur een uniek kijkje te komen nemen in dit eldorado voor de modelbouwers en treinliefhebbers. Bovendien worden vrijwel alle model fabriekspanden en -huizen volledig met de hand gebouwd uit basismaterialen (waaronder laser-gesneden karton) naar bestaand voorbeeld en komen niet uit een bouwdoos! Vele details in de gebouwen en het landschap zijn adembenemend mooi en gemaakt met af en toe een stukje humor!

U kunt het Modelbouw Museum vinden op de Leijenseweg 115 o (o van oliebol) 3721 BC Bilthoven (naast The Real Gym)

Hierbij alvast een impressie van wat u kunt verwachten.

Rijdag Modelspoor Museum Bilthoven StOMM

Even wachten met de Tempo Dreirad voor de spoorbomen

Rijdag Modelspoor Museum Bilthoven StOMM

Even een ijsje eten terwijl de Schienenbus voorbij komt met een zachtaardig gebrom

Rijdag Modelspoor Museum Bilthoven StOMM

Een heus havencomplex is er te vinden, geheel in model nagebouwd

Rijdag Modelspoor Museum Bilthoven StOMM

Een tafereeltje uit de jaren 60 van de vorige eeuw

Rijdag Modelbaan STOMM Bilthoven

Gletch in H0m (FO – Furka Oberalp Bahn) met een HGe 4/4 I met de typische balkons

Aanstaande zaterdag rijdag modelspoorbaan Leijensehof

Meer informatie KLIK hier

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht