Inzaaien groenstrook buurtproject Aeolusweg De Bilt

BSO De Bonte Kraai inzaaien groenstrook De Bilt

BSO De Bonte Kraai inzaaien groenstrook De Bilt

Woensdag j.l. werd voor het BSO gebouw de Bonte Kraai aan de Aeolusweg een stuk gemeentegrond ingezaaid met bloemenzaad door kinderen van de BSO en uit de buurt. De dagen daarvoor heeft de gemeente een stuk gras verwijderd en het nieuwe perkje met paaltjes en draad afgewerkt.

Het grasveldje werd veel gebruikt door hondenbezitters om hun hond uit te laten. Ondanks dat zij altijd de uitwerpselen in het daarvoor bestemde zakje oppakken, werd niet voorkomen dat er af en toe wat achterbleef. “Nu is de voorste strook gras middels het zojuist ingezaaide bloembed, gescheiden van het achterliggende gras wat daardoor dit schoon blijft en gebruikt kan worden om te spelen,” aldus  een van de initiatiefnemers. “Zo kan iedereen maximaal genieten van het gras en doordat de bloemen die straks gaan groeien wordt het ook nog eens een stuk mooier!”

Allergievrije bloemen

Het macro biologische bloemenzaad is zo uitgekiend, dat het geen bloemensoorten bevat met een hoog allergeen, waardoor de kans verwaarloosbaar is dat de bloemen hooikoorts kunnen veroorzaken. Bovendien trekken de meeste bloemsoorten vlinders aan, waardoor het een levendig geheel wordt.

Buurtproject Groei en Bloei die onder andere ook de Buurmoestuin De Raasdonders heeft aangelegd

Het bloemenzaad is zo klein, dat het eerst vermengd is met zand alvorens te zaaien.

BSO De Bonte Kraai inzaaien groenstrook De Bilt

Nu maar hopen dat het een beetje verspreid op komt….

Het geheel werd afgemaakt met een regenbuitje van Bart

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht