PCB Uitvaartzorg Bilthoven “Wij staan voor iedereen klaar!”

PCB Uitvaartzorg Bilthoven Wildine van oostrom. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Wildine Oosterom van PCB Uitvaartzorg wil graag het luisterend oor bieden en advies geven

Het is inmiddels een vertrouwd gezicht geworden in Bilthoven Centrum, de PCB Uitvaartwinkel op het Uilenpad 1. We lopen er vaak langs en vragen ons af wat deze winkel zo bijzonder maakt. Eenmaal binnen maken we kennis met gastvrouw Wildine Oosterom, zij vertelt ons dat de ‘winkel’ eigenlijk veel meer een informatie- en adviescentrum is voor begrafenissen en crematies. “Daarnaast bieden we een bijzonder assortiment rondom de uitvaart zoals grafmonumenten, urnen, herinnering sieraden, condoleancekaarten en boeken over verlies en rouwverwerking; ook voor kinderen!”, aldus Wildine. Ook biedt de PCB Uitvaartwinkel een mooie collectie troostgeschenken om je medeleven te betuigen aan de nabestaanden.

PCB Uitvaartzorg werd in 1933 opgericht als vereniging met als doel het verzorgen van uitvaarten die passen bij de overledene en nabestaanden, ongeacht religie, levensovertuiging of cultuur. PCB is een kleinschalige organisatie die als coöperatie haar taken zonder winstoogmerk uitvoert en zeer deskundig is. Ook heeft PCB een depositofonds, waarin u het geld voor een uitvaart kunt laten beheren.

Laagdrempelig en vertrouwd

Het informatie- en adviescentrum is een laagdrempelige en vertrouwde plek waar je in een ontspannen sfeer je persoonlijk kan laten adviseren over de mogelijkheden van begraven of cremeren. “Uit ervaring weet ik dat het praten over je eigen uitvaart en hoe je het geregeld wilt hebben best lastig is,” vervolgt Wildine. “Toch blijkt dat als je eenmaal in gesprek bent, mensen graag hun wensen willen laten optekenen in een wensenformulier. Voor de nabestaanden is het dan overduidelijk wat je voor ogen hebt als het om de uitvaart gaat. Wij begeleiden graag diegenen die hun wensen willen vastleggen om samen tot een mooie uitvaart te komen. Bovendien kunnen we tegelijkertijd een kostenraming maken, waardoor er ook wat dit betreft geen verrassingen zijn”.

Thuis in de regio Utrecht

De van huis uit Utrechtse organisatie is volledig thuis in de regio. Wat uitvaarten betreft kom je in De Bilt dan bijvoorbeeld al snel uit bij Begraafplaats en Crematorium Den en Rust en Begraafplaats Brandenburg. Maar PCB onderhoudt ook goede contacten met kerken, horecagelegenheden voor condoleances en opbaarlocaties. Wat dat laatste betreft kunnen families nu bijvoorbeeld ook terecht op het onlangs geheel vernieuwde uitvaartcentrum aan de Jufferstraat in Zeist”. De mogelijkheden zijn legio.

Stap rustig eens binnen in de winkel op het Uilenpad voor informatie en advies over een uitvaart of over het PCB Depositofonds. Wilt u meer informatie, kijk dan ook op www.pcbuitvaartzorg.nl of maak een afspraak in de winkel.

PCB Uitvaartzorg, Uilenpad 1, 3722 AW Bilthoven.

030- 2217229 (Voor melden van een overlijden 030-2622244)

bilthoven@pcbuitvaartzorg.nl

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 17.00 uur

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht