Een leven lang bewegen, kom helpen!

Bilthuysen Biltse Hof Beweegweek vrijwilligers gevraagd

Initiatiefnemers Ank Boers, Colette Kerstens, Mylène Mosterd en Angelique Stevens van De Bilthuysen willen de bewoners mee naar buiten nemen en laten bewegen!

Van 23 juni t/m 29 juni zal de Beweegweek plaatsvinden in De Biltse Hof. Vele activiteiten zullen rondom bewegen worden georganiseerd deze week. Wat men nóg belangrijker vindt, is dat daarna ook wordt bewogen en naar buiten wordt gegaan.

Speciaal daarvoor heeft men op diverse locaties van De Bilthuysen (Bremhorst; Koperwiek; Rinnebeek; Weltevreden; De Biltse Hof) een duofiets én een rolstoelfiets neergezet, waarmee vrijwilligers met de bewoners kunnen gaan fietsen. Er zijn zelfs fietsroutes uitgezet in de omgeving die met deze speciale fietsen kunnen worden gereden.

De initiatiefnemers

Vrijwilligerscoordinator (Angelique Stevens), dagbestedingsondersteuner (Mylène Mosterd) en de fysiotherapie (Colette Kerstens en Ank Boers) hebben de handen ineen geslagen om het recreatief bewegen voor de bewoners op een hoger plan te krijgen.

“Er is dus van alles geregeld, maar we missen nog de vrijwilligers die deze dingen ook echt met onze mensen gaan doen,” aldus Mylène. “We zoeken dus vrijwilligers die met de bewoners gaan fietsen. Dit kan op reguliere basis, maar af en toe is ook prima! Laat het ons weten”.

Wil je meedoen? Volg dan de instructie

“Tijdens de beweegweek organiseren wij op maandag 26 tot en met donderdag 29 juni van 15.00 tot 16.00 uur op De Biltse Hof een instructie over hoe de fietsen gebruikt kunnen worden,” vertelt Ank. “Ook krijgen vrijwilligers deze week gratis een picknickmand mee om gezellig met een van onze bewoners te gaan fietsen of wandelen. Wij nodigen vrijwilligers van harte uit op een van deze dagen langs te komen en kennis te maken met De Biltse Hof en onze bewoners.”

De routes

“Vrijwilligers hebben leuke routes uitgezet in de omgeving vanuit de diverse vestigingen van De Bilthuysen,” aldus Angelique Stevens. “Zo zijn er routes naar de Mauritshoeve, de Landwinkel Groenekan en Brasserie Le Nord. Hier kan men dan even verblijven en wat nuttigen. Ook zijn er routes door De Leyen en Bilthoven Noord uitgezet. We zoeken ook nog een vrijwilliger die deze routes voor de GPS/smartphone wil omzetten, zodat wie dat wil er via deze apparaten kan worden genavigeerd.”

Opening door Olga Commandeur

“Wij vinden het erg leuk dat Olga Commandeur onze Beweegweek komt openen,” vertelt Colette Kerstens enthousiast. “Dit vindt plaats op vrijdag 23 juni om 10.30 uur. Ook deze dag kunnen we nog wel wat hulp gebruiken om de bewoners te halen en te brengen en te begeleiden tijdens de opening, waarbij een half uur lekker wordt bewogen. Verder worden er die middag vishapjes geserveerd en er vindt een doedelzakconcert plaats. Ook hier zou het fijn zijn als er vrijwilligers zijn die hierbij willen ondersteunen.” Verder zullen er elke dag in de week activiteiten zijn om de bewoners lekker in beweging te houden.

Bilthuysen Biltse Hof Beweegweek vrijwilligers gevraagd

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht