SamenInGeld goed en duurzaam op pad met 200e project!

Samen in Geld 200ste Project. Met de volledig elektriische voertuigvloot op de foto. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Het team van SamenInGeld voor hun kantoor op Larenstein met de volledige elektrische vloot, waarmee ze aangeven dat duurzaamheid voor hen ook een belangrijk aspect is!

Anderhalf jaar geleden maakten we melding van het 100project. “Daarna is het heel snel gegaan,” aldus Gijs van de Woude en Luuck Kalverda, beiden initiatiefnemers van SamenInGeld. “We kijken terug op een turbulente en succesvolle periode. Niet voor niets, want op dit moment is de spaarrente rond 0% en beleggen nog steeds een riskante aangelegenheid. De rente bij SamenInGeld is tegelijkertijd tussen de 5,25 en 7,5% afhankelijk van het gekozen (sowieso lage) risico! Voor deze tijd eigenlijk ongekend hoog.”

Het roer moest om!

“Zes en een half  jaar geleden zijn wij met z’n tweeën begonnen met een nieuwe vorm van crowdfunding,” vervolgt het duo. “Met enerzijds de toen ook al lage spaarrente en  het risico van beleggen én anderzijds het feit dat de banken zo streng werden dat hypothecaire leningen voor veel projecten onmogelijk bleken te zijn, was het voor ons tijd voor verandering: het roer moest om!” SamenInGeld financiert vastgoedprojecten vanuit crowdfunding. De projecten variëren van enkele tienduizenden euro’s tot projecten tot een nader vast te stellen bedrag met een looptijd van 1 tot maximaal 5 jaar.

Waardering en groei

“Dit natuurlijk op zo’n veilig mogelijke manier voor de investeerders én onder toezicht van de financiële waakhond AFM,” vervolgen Gijs en Luuck. “Er is inmiddels grote waardering voor ons initiatief getuige de vele projecten én investeerders. Bovendien zoeken we opnieuw medewerkers op onze administratie die projecten begeleiden en offertes kunnen maken. Voor diegenen die op zoek zijn naar een dynamische baan in de financiële dienstverlening een uitgelezen kans om mee te bouwen aan het succes van SamenInGeld!”

Snel uitverkocht

“Veel projecten die wij starten zijn binnen enkele uren volledig gefinancierd ofwel: snel uitverkocht,” aldus Gijs en Luuck. “Het kost warempel moeite om er momenteel tussen te komen. Gelukkig krijgen we steeds vaker aanvragen voor financiering en worden de projecten ook groter, waardoor de investeerder steeds meer mogelijkheden krijgt om in te stappen.”

Zowel eenvoudig als geniaal

De formule is even eenvoudig als geniaal. Niet voor niets haalde SamenInGeld in de afgelopen zes en een half jaar voor 35 miljoen euro op met een laag risicoprofiel. “Dat risico is overigens in Nederland sowieso erg laag”, vervolgen zij. “De hypotheekverstrekker staat in Nederland op nummer één als het gaat om schadeloosstelling bij een mogelijk debacle en er is altijd nog het vastgoed zelf.

Solide vastgoedprojecten

“Gelukkig hebben wij niet meegemaakt dat er iets misging,” vertelt Gijs “Dat is vooral te danken aan het feit dat wij uitsluitend investeren in solide vastgoedprojecten voor verhuur en bovendien tijdens de gehele looptijd hoge eisen stellen. We zijn in sommige opzichten zelfs strenger dan de banken! Dus geen default, ofwel achterstand in uitbetalingen en projecten waar investeerders financiële schade bij oplopen!”

Instappen vanaf 250 euro

“Wij zijn er ook voor de kleine spaarder”, vervolgt Luuck. “Vanaf 250 euro kan men instappen op een door hem of haar gekozen project(en). Ook kan men kiezen uit vier risiconiveaus of zelfs het geld verdelen over deze risicoschijven en eventueel over verschillende projecten. Het moge duidelijk zijn, hoe hoger het risico, hoe hoger de rente, maar door deze spreidingsmogelijkheden én omdat men investeert in vastgoed blijft het risico laag. De looptijd van de projecten is vijf jaar, maar er zijn ook kortere projecten van 2 en 3 jaar. Bovendien krijgen wij het investeringsgeld van onze klanten nooit in onze handen. Dit gaat uitsluitend via de notaris. Uitbetalingen van rente en aflossing gaan via een door DNB goedgekeurde organisatie. Veiliger kunnen wij het niet maken.”

Voor meer informatie gaat u naar www.sameningeld.nl. Hier staat alles vermeld over investeringen en de behaalde rendementen.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht