Fototentoonstelling Groenekan geopend

Historische Kring Maartensdijk Opening fototentoonstelling Groenekan

Secretaris Baldine van den Bosch leidt wethouder Rost van Tonningen rond op de tentoonstelling

Afgelopen maandag werd door wethouder Ebbe Rost van Tonningen de fototentoonstelling over Groenekan officieel geopend in de Groene Daan. De tentoonstelling verhaalt over Groenekan door de jaren heen. De ontstaansgeschiedenis, de spoorlijnen, de bewoners en noem maar op. Er zijn veel foto’s te zien van markante zaken en ook personen. De tentoonstelling is te zien tot 1 t/m september a.s..

De tentoonstelling wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Historische Vereniging Maartensdijk en het 25-jarig bestaan van de Historische Kring D’Oude School De Bilt. De eerste in deze serie over Hollandsche Rading is in is inmiddels al geweest. Nu is Groenekan aan de beurt. Eind september een tentoonstelling over Maartensdijk (in Dijckstaete) en Westbroek gaat in oktober van start (in Molen De Kraai). De Bilt sluit deze reeks af in november in het HF Witte Centrum.

De tentoonstelling is nog te zien op:

Woensdag 30 augustus 19.00 – 21.00 uur

Donderdag 31 augustus 14.00 – 16.00 uur

Vrijdag 1 september 10.00 – 12.00 uur

Meer informatie is hier te vinden.

Historische Kring Maartensdijk Opening fototentoonstelling Groenekan

Met de nodige humor opende wethouder Ebbe Rost van Tonningen de tentoonstelling. Op de achtergrond Ineke van Bemmel

Historische Kring Maartensdijk Opening fototentoonstelling Groenekan

Toen was het de beurt aan de massaal toegestroomde nieuwsgierigen om de tentoonstelling te bekijken

Historische Kring Maartensdijk Opening fototentoonstelling Groenekan

Ook de Waterlinie komt voorbij op de tentoonstelling

Historische Kring Maartensdijk Opening fototentoonstelling Groenekan

Wie is wie?

Historische Kring Maartensdijk Opening fototentoonstelling Groenekan

Alles is overzichtelijk opgehangen op diverse panelen

Historische Kring Maartensdijk Opening fototentoonstelling Groenekan

Wonen, Dorpelingen etc.

Fototentoonstelling Groenekan geopend

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht