Nieuwe tentoonstelling ArtTraverse geopend

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

De traverse van het gemeentehuis is opnieuw gevuld met prachtige kunstwerken. Op de foto zijn kunstwerken van Marie-José Robben te zien

Afgelopen zondag is de eerste tentoonstelling van ArtTraverse in het gemeentehuis officieel geopend. De expositie omvat werken van Thea Figee en Marie José Robben. De opening werd verricht door Gerdin Linthorst, voormalig journaliste bij de Volkskrant en lid van het Eijlders Dichters Collectief.

Over de kunstenaars:

Marie-José Robben

Marie-José Robben (Kaatsheuvel 1959) woont en werkt in Amsterdam en heeft een uitgebreid en indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zij laat zich in haar werk al schilderend meevoeren door de onbenoembare toonaarden en zeggingskracht van kleur en licht. Zij beschouwt de verf als een goddelijk materiaal en hanteert deze op bijna sculpturale wijze. Door de zeer gelaagde verfstructuur ontstaan intense kleuren. Vaak inspireren een landschap, bloemen of andere motieven uit de natuur haar maar ook laat zij zich graag leiden door muziek en literatuur. Het thema dient als inspiratiebron of aanleiding maar is uiteindelijk ondergeschikt aan het schilderen zelf. Haar idealen zijn puur schilderkunstig.

Thea Figee

Thea Figee (Soest, 1952) woont en werkt in Utrecht. Afgestudeerd als grafcus ontwikkelde ze een geheel eigen gemengde grafsche techniek die dicht tegen het schilderen aan ligt. Huid, structuren, kleur, transparantie, de materialen verf en inkt dagen haar uit. Sinds 1999 is daar ook geblazen glas bijgekomen. Zorg, bewondering en liefde voor de natuur is haar basis, de allergrootste inspiratie. De zee, rivieren en alles wat er constant in beweging is en altijd van schoonheid verhaalt leidt vaak direct naar een geblazen glasunica. De eerste glasunica ontstonden in De Oude Horn in Acquoy in samenwerking met meesterglasblazer Bernard Heesen en inmiddels werkt ze in de glasblazerij van Leerdam uitsluitend met meesterglasblazer Geir Nustad. Tussen het geblazen glas, de grafsche werken (ook unica) en de schilderijen is een constante wisselwerking.Het werk wordt regelmatig in galeries getoond en is in verschillende particuliere en museale collecties, waaronder het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, het Hentrich Glasmuseum in Düsseldorf en het Gemeentemuseum in Rhenen.

OPENINGSTIJDEN ArtTraverse

De exposities in de ArtTraverse zijn te bezichtigen tijdens kantooruren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Kijk voor meer foto’s en nabestellingen onderaan dit bericht.

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

De opening werd muzikaal ondersteund door een viooltrio

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Gerdin Linthorst opende de tentoonstelling met een aantal toepasselijke gedichten uit haar oeuvre

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Gedichten met humor!

 Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Rita Maas voorzitter van ArtTraverse tijdens haar inleiding

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Met een enthousiast publiek

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

De beide kunstenaars Marie-José en Thea, hadden veel lof voor de leden van Stichting ArtTraverse voor hun hulp en ondersteuning bij de totstandkoming van de expositie

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

De organisatie van deze tentoonstelling kreeg ook alle lof toegezwaaid (op de foto: Lilian Oldenhof, Ellen Spanjaard, Katrien Kroes en Rita Maas (voorzitter))

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Thea Figee legt maar al te graag uit hoe het ontwerpen en maken van haar glaskunstwerken in de parktijk verloopt en waar zij haar inspiratie vandaan haalt

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Werk van Thea Figee

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Werk van Marie-José Robben

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

De amuses van gemaakt door Katrien Kroes zijn elke keer weer kunstwerkjes op zichzelf, met een keur aan fantastische smaken

Opening Arttraverse Thea Figee en Marie José Robben

Evert Bouws mede-organisator van ArtTraverse (l) in gesprek met Marie-José

Nieuwe tentoonstelling ArtTraverse geopend

KLIK HIER voor meer foto’s en nabestellingen.

De tekst over de kunstenaars is overgenomen van de website arttraverse.nl

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht